Korealainen rapea tofu

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Korealainen rapea tofu upotetaan täynnä makua olevaan kastikkeeseen. Ruoka on saanut inspiraation korealaisesta perinteisestä ruuasta dubu jorimista.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 300 g tofua

  • 15 g seesamiöljyä

  • kastike naisen annos
  • 3 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl riisiviinietikkaa

  • 1 dl vettä

  • 1 tl gochugaru-chilimaustetta tai chili-rouhetta

  • 10 g seesamiöljyä

  • 10 g seesamisiemeniä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 kesäsipuli

  • lisäksi naisen annos
  • 75 g riisiä

  • kesäsipulia

  • miehen annos
  • 450 g tofua

  • 20 g seesamiöljyä

  • kastike miehen annos
  • 4 rkl soijakastiketta

  • 1 1/2 rkl riisiviinietikkaa

  • 1 1/2 dl vettä

  • 1 1/2 tl gochugaru-chilimaustetta tai chili-rouhetta

  • 15 g seesamiöljyä

  • 15 g seesamisiemeniä

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 kesäsipulia

  • lisäksi miehen annos
  • 120 g riisiä

  • kesäsipulia

ohjeet

  • Kuivaa tofu hyvin talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Laita tofupala paperiin/pyyhkeeseen kiedottuna lautaselle ja aseta päälle kattila tai pannu painoksi. Anna olla painon alla noin puoli tuntia, että kosteus valuu ulos.
  • Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna kesäsipuli. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuutioi tofu. Paista tofun paloja pannulla öljyssä kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. Lisää päälle kastike. Anna kastikkeen kiehua tofun kanssa noin 4 minuuttia.
  • Syö tofu riisin ja sipulin kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!