Kreikkalainen uunilohi
Annokset
4
annostaValmistusaika
45
minutesLohi hunnutetaan fetalla ja kasvikset saavat pintaansa mausteöljyn. Yksinkertainen mutta maukas ruoka valmistuu käden käänteessä.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
400 g lohifilettä
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 -2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
200 g kirsikkatomaatteja
10 g oliiviöljyä
2 rkl tuoretta oreganosilppua
,5 tl mustapippuria
100 g fetajuustoa
- miehen annos
600 g lohifilettä
2 rkl sitruunamehua
1 ,5 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
300 g kirsikkatomaatteja
15 g oliiviöljyä
2 rkl tuoretta oreganosilppua
,5 tl mustapippuria
150 g fetajuustoa
ohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pyyhi lohifileen pinta. Nosta filee uunipellille tai -vuokaan. Sekoita keskenään sitruunan mehu, suola ja valkosipulimurska ja levitä seos lohifileen päälle.
- Viipaloi kesäkurpitsa. Lisää kasvikset uunipellille tai -vuokaan. Sekoita öljy, mustapippuri ja oreganomurska ja valuta kasvisten pinnalle
- Murenna feta lohen päälle.
- Kypsennä lohta ja kasviksia noin 30-35 minuuttia. Riko tomaattien rakenne painamalla niitä haarukalla.