Kreikkalainen uunilohi

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Lohi hunnutetaan fetalla ja kasvikset saavat pintaansa mausteöljyn. Yksinkertainen mutta maukas ruoka valmistuu käden käänteessä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 400 g lohifilettä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 tl suolaa

  • 1 -2 valkosipulinkynttä

  • 1 kesäkurpitsa

  • 200 g kirsikkatomaatteja

  • 10 g oliiviöljyä

  • 2 rkl tuoretta oreganosilppua

  • ,5 tl mustapippuria

  • 100 g fetajuustoa

  • miehen annos
  • 600 g lohifilettä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1 ,5 tl suolaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 kesäkurpitsa

  • 300 g kirsikkatomaatteja

  • 15 g oliiviöljyä

  • 2 rkl tuoretta oreganosilppua

  • ,5 tl mustapippuria

  • 150 g fetajuustoa

ohjeet

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Pyyhi lohifileen pinta. Nosta filee uunipellille tai -vuokaan. Sekoita keskenään sitruunan mehu, suola ja valkosipulimurska ja levitä seos lohifileen päälle.
  • Viipaloi kesäkurpitsa. Lisää kasvikset uunipellille tai -vuokaan. Sekoita öljy, mustapippuri ja oreganomurska ja valuta kasvisten pinnalle
  • Murenna feta lohen päälle.
  • Kypsennä lohta ja kasviksia noin 30-35 minuuttia. Riko tomaattien rakenne painamalla niitä haarukalla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!