Kukkakaali-jauhelihalaatikko

Annoksia

5

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Tämä helppo laatikkoruoka valmistuu helposti ja siitä riittää usealle aterialle. Voit hyvin käyttää myös pakastekukkakaalia.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 600 g kukkakaalia paloiteltuna

  • 400 g naudan jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi puristettuna

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1/2 tl chilihiutaleita

  • 2 kananmunaa

  • 120 g juustoraastetta

  • 200 g kermaa (10%)

  • n. 1/2 dl mantelimaitoa

  • Lisäksi salaattia, kurkkua, tomaattia

  • miehen annos
  • 800 g kukkakaalia paloiteltuna

  • 600 g naudan jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi puristettuna

  • 1 tl mustapippuria

  • 1/2 tl chilihiutaleita

  • 3 kananmunaa

  • 200 g juustoraastetta

  • 300 g kermaa (10 %)

  • n. 1/2 dl mantelimaitoa

  • Lisäksi salaattia, kurkkua, tomaattia

Ohjeet

  • Lämmitä uuni 220 asteeseen.
  • Pilko kukkakaalit suupalan kokoisiksi paloiksi ja laita uunivuokaan.
  • Paista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon mausteet. Kaada jauheliha kukkakaalien joukkoon ja sekoita. Sekoita keskenään kananmunat, juustoraaste kerma ja mantelimaito.
  • Kaada seos jauhelihan ja kukkakaalien joukkoon.
  • Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat kypsiä.
  • Tarjoile salaatin, kurkun ja tomaatin kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!