Kukkakaali-jauhelihalaatikko
5
Annosta45
minutesTämä helppo laatikkoruoka valmistuu helposti ja siitä riittää usealle aterialle. Voit hyvin käyttää myös pakastekukkakaalia.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
600 g kukkakaalia paloiteltuna
400 g naudan jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi puristettuna
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl chilihiutaleita
2 kananmunaa
120 g juustoraastetta
200 g kermaa (10%)
n. 1/2 dl mantelimaitoa
Lisäksi salaattia, kurkkua, tomaattia
- miehen annos
800 g kukkakaalia paloiteltuna
600 g naudan jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta
1 1/2 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 tl mustapippuria
1/2 tl chilihiutaleita
3 kananmunaa
200 g juustoraastetta
300 g kermaa (10 %)
n. 1/2 dl mantelimaitoa
Lisäksi salaattia, kurkkua, tomaattia
Ohjeet
- Lämmitä uuni 220 asteeseen.
- Pilko kukkakaalit suupalan kokoisiksi paloiksi ja laita uunivuokaan.
- Paista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon mausteet. Kaada jauheliha kukkakaalien joukkoon ja sekoita. Sekoita keskenään kananmunat, juustoraaste kerma ja mantelimaito.
- Kaada seos jauhelihan ja kukkakaalien joukkoon.
- Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat kypsiä.
- Tarjoile salaatin, kurkun ja tomaatin kanssa.