Kuohkeat sämpylät riisijauhosta
5
annosta1
hourToiveresepti! Meiltä on toivottu riisijauhoihin pohjautuvia sämpylöitä jotka sopii moneen ruokavalioon. Nämä sämpylät ovat siis gluteenittomia, munattomia ja laktoosittomia.
Voit tehdä annoksen myös tuplana ja pakastaa sämpylät ja ottaa sieltä aina tarpeen mukaan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- NAISEN ANNOS
3 dl vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
1 tl hunajaa
1 rkl psylliumia
125 g riisijauhoja
50 g pofiberia
2/3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
- naisen annos päälliset / annos eli 1 sämpylä
50 g kevyt juustoa (rasvaa alle 17%)
sipaisu margariinia tai voita sämpylän puolikkaille
kasviksia oman maun mukaan
- MIEHEN ANNOS
5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2 tl hunajaa
2 rkl psylliumia
200 g riisijauhoja
70 g pofiberia
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
- miehen annos päälliset / annos eli 2 sämpylää
100 g kevyt juustoa (rasvaa alle 17%)
sipaisu margariinia tai voita sämpylän puolikkaille
kasviksia oman maun mukaan
Ohjeet
- Sekoita lämpimän (n. 40°C) veden joukkoon kuivahiiva ja kuivahiiva ja anna liueta.
- Sekoita riisijauhot, pofiber, psyllium, leivinjauhe ja suola huolellisesti keskenään.
- Lisää jauhot nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina meinaa jäädä murumaiseksi, lisää nestettä niin että taikina on kosteaa, mutta ei kuitenkaan tartu käsiin pahasti.
- Anna taikinan vetäytyä muutaman minuutin ajan (älä kuitenkaan kohota vielä!).
- Muotoile (naiset viisi ja miehet kymmenen) sämpylöiksi jauhoitetulla käsillä, tai lusikoi suoraan leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja muotoile sämpylöiden pinta sileäksi kostutetuin käsin.
- Kohota liinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
- Paista sämpylöitä 200°C uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Anna jäähtyä ennen halkaisemista. Syö päällisten kanssa.