Kurkkukimchi ja jauhelihapihvit
4
annosta30
minutes1
hour30
minutesPerinteisesti kimchi tehdään kiinankaalista, kurkkukimchi on kuitenkinkin pehmeä lasku kimchin tekemiseen. Siinä missä perinteisen kimchin tekeminen on aika työlästä ja hidasta, kurkkukimchi syntyy helposti ja nopeasti, ja se on valmista syötäväksi jo seuraavana päivänä ja jos et kaipaa hapattamista voit syödä sen jo tunnin päästä valmistuksesta.
Kimchin kaveriksi teemme jauhelihapihvejä missä mausteena on harissa-tahna. Nämä nautitaan fetan kanssa, eli melkoinen fuusioateria.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- kurkkukimchi naisen annos
3 -4 avomaankurkkua
muutama ruohosipulin tai kevätsipulin varsi
1 rkl karkeaa merisuolaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 tl chilihiutaleita tai 0,5 chiliä
1 tl kalakastiketta
10 g seesaminsiemeniä
- jauhelihapihvit naisen annos
400 g paistijauhelihaa tai 400 g vegejauhista ja 1 tl psylliumia ja 1/2 dl vettä
1 tl harissatahnaa
1/2 tl suolaa
- lisäksi naisen annos
200 g kirsikkatomaatteja
120 g fetaa
- kurkkukimchi miehen annos
5 -6 avomaankurkkua
muutama ruohosipulin tai kevätsipulin varsi
1 ,5 rkl karkeaa merisuolaa
2 valkosipulinkynttä
1 ,5 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 ,t tl chilihiutaleita tai 1 chili
1 ,5 tl kalakastiketta
15 g seesaminsiemeniä
- jauhelihapihvit miehen annos
600 g paistijauhelihaa tai 600 g vegejauhista ja 2 tl psylliumia ja 1 dl vettä
1 ,5 tl harissatahnaa
2/3 tl suolaa
- lisäksi miehen annos
400 g kirsikkatomaatteja
180 g fetaa
ohjeet
- Leikkaa kurkut pitkittäin viipaleiksi.
- Laita kurkkuviipaleet kulhoon ja pyörittele sekaan karkea merisuola. Jätä tekeytymään 20 minuutiksi. Pyyhi sen jäljeen kurkuista enimmät suolat pois keittiöpyyhkeellä ja laita kannelliseen astiaan.
- Silppua joukkoon sipulinvarret tai ruohosipulit. Silppua valkosipuli aivan hienoksi. Sekoita keskenään hienonnettu valkosipuli, seesaminsiemenet, inkivääri, chili ja kalakastike. Pyörittele seos kurkkujen sekaan.
- Laita kurkut tiiviillä kannella suljettavaan astiaan. Voit syödä kurkkuja jo tunnin maustumisen jälkeen, mutta jos haluat että ne hapattuvat, niin jätä tekeytymään huoneenlämpöön 12-18 tunniksi. Tämä käynnistää hapatusprosessin. Siirrä sen jälkeen jääkaappiin. Kurkkukimchi ei kestä ikääntymistä yhtä hyvin kuin kiinankaalikimchi, joten se kannatta syödä noin viikon kuluessa.
- Tee jauhelihapihvit sekoittamalla ainekset kulhossa. Painele taikinasta pihvejä ja paista pannulla kypsäksi.
- Syö pihvit kurkkukimchin, tomaattien ja fetan kanssa.