Kurkuma-palsternakkacurry
3
Annosta45
minutesIhana mausteinen curry lämmittää ja ravitsee. Jos et pidä korianterin mausta voit korvata sen lehtipersiljalla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta kurkumaa tai 2 tl kurkumajauhetta
2 rkl inkivääriä raastettuna
1 punainen chili
3 palsternakkaa
1/2 parsakaali
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 1/2 tl juustokuminaa
1 1/2 tl jauhettua korianteria
1 1/2 tl kardemummaa
300 g kookosmaitoa (8%)
1/2 sitruunan mehu
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
300 g tofua
1 tl suolaa
- miehen annos
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta kurkumaa tai 2 tl kurkumajauhetta
2 rkl inkivääriä raastettuna
1 punainen chili
4 palsternakkaa
1/2 parsakaali
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
2 tl kardemummaa
500 g kookosmaitoa (8%)
1 sitruunan mehu
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
450 g tofua
1 1/2 tl suolaa
Ohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri ja kurkuma (jos käytät tuoretta). Viipaloi chili.
- Paloittele ja kuutioi palsternakat ja parsakaali.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kasarissa, kunnes mausteet alkavat tuoksua. Lisää kuivamausteet ja kuullota hetki. Lisää sipuli, valkosipuli, kurkuma, inkivääri ja chili. Kuullota hetki.
- Lisää palsternakat ja parsakaali. Paahda hetki. Lisää kookosmaito ja kypsytä niin kauan, että kasvikset ovat pehmenneet. Älä kuumenna kovalla lämmöllä ettei kookosmaito juoksetu.
- Lisää tofu ja keitä vielä hetki. Lisää lopuksi sitruunamehu ja suola. Syö 1/3 osa tuoreen korianterin kanssa.