Kurkuma-palsternakkacurry

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Ihana mausteinen curry lämmittää ja ravitsee. Jos et pidä korianterin mausta voit korvata sen lehtipersiljalla.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl tuoretta kurkumaa tai 2 tl kurkumajauhetta

  • 2 rkl inkivääriä raastettuna

  • 1 punainen chili

  • 3 palsternakkaa

  • 1/2 parsakaali

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 1/2 tl juustokuminaa

  • 1 1/2 tl jauhettua korianteria

  • 1 1/2 tl kardemummaa

  • 300 g kookosmaitoa (8%)

  • 1/2 sitruunan mehu

  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

  • 300 g tofua

  • 1 tl suolaa

  • miehen annos
  • 1 sipuli

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl tuoretta kurkumaa tai 2 tl kurkumajauhetta

  • 2 rkl inkivääriä raastettuna

  • 1 punainen chili

  • 4 palsternakkaa

  • 1/2 parsakaali

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 2 tl juustokuminaa

  • 2 tl jauhettua korianteria

  • 2 tl kardemummaa

  • 500 g kookosmaitoa (8%)

  • 1 sitruunan mehu

  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

  • 450 g tofua

  • 1 1/2 tl suolaa

Ohjeet

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri ja kurkuma (jos käytät tuoretta). Viipaloi chili.
  • Paloittele ja kuutioi palsternakat ja parsakaali.
  • Kuumenna öljy paksupohjaisessa kasarissa, kunnes mausteet alkavat tuoksua. Lisää kuivamausteet ja kuullota hetki. Lisää sipuli, valkosipuli, kurkuma, inkivääri ja chili. Kuullota hetki.
  • Lisää palsternakat ja parsakaali. Paahda hetki. Lisää kookosmaito ja kypsytä niin kauan, että kasvikset ovat pehmenneet. Älä kuumenna kovalla lämmöllä ettei kookosmaito juoksetu.
  • Lisää tofu ja keitä vielä hetki. Lisää lopuksi sitruunamehu ja suola. Syö 1/3 osa tuoreen korianterin kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!