Kurpitsapiirakka
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
1
hour30
minutesKurpitsapiirakka on syksyn ihana herkku. Tässä maistuvat reippaasti jo talviset mausteet ja piirakan raikastaa sitruunainen kuorrutus. Koko piirakassa on kolme naisen annosta ja reilu kaksi miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
4 kananmunaa
2 dl erytritolia
n. 4 dl keltaista kurpitsaa raastettuna tai soseena
150 g rahkaa
60 g mantelijauhoja
1 dl pofiberia
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl psylliumia
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
- kuorrutus
100 g tuorejuustoa (15%)
2 rkl sitruunamehua
1 rkl sitruunakuoriraastetta
erytritolia maun mukaan
Ohjeet
- Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
- Sekoita vaahdon joukkoon kurpitsaraaste tai -sose ja rahka. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan kevyesti sekoittaen.
- Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
- Jäähdytä piirakka. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus piirakan päälle. Ripottele pinnalle sitruunankuoriraastetta.