Kurpitsapiirakka

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Kurpitsapiirakka on syksyn ihana herkku. Tässä maistuvat reippaasti jo talviset mausteet ja piirakan raikastaa sitruunainen kuorrutus. Koko piirakassa on kolme naisen annosta ja reilu kaksi miehen annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • 4 kananmunaa

  • 2 dl erytritolia

  • n. 4 dl keltaista kurpitsaa raastettuna tai soseena

  • 150 g rahkaa

  • 60 g mantelijauhoja

  • 1 dl pofiberia

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 1 rkl psylliumia

  • 1 tl kardemummaa

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl inkivääriä

  • 1/2 tl vaniljajauhetta

  • ripaus suolaa

  • kuorrutus
  • 100 g tuorejuustoa (15%)

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1 rkl sitruunakuoriraastetta

  • erytritolia maun mukaan

Ohjeet

  • Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
  • Sekoita vaahdon joukkoon kurpitsaraaste tai -sose ja rahka. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan kevyesti sekoittaen.
  • Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
  • Jäähdytä piirakka. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus piirakan päälle. Ripottele pinnalle sitruunankuoriraastetta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!