Kylmä punajuurikeitto
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
20
minutesKylmä punajuurikeitto sopii hyvin kesäiseen päivään.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g punajuuriviipaleita mausteliemessä (makeuttamattomia), paino on valutetuille punajuurille
1 kurkku
3 –4 kevätsipulin vartta
375 g raejuustoa
suolaa tarpeen mukaan
ripaus mustapippuria
1 ruukku basilikaa
- päälle naisen annos
80 g siemeniä
puolikas kurkku sllputtuna
- miehen annos
600 g punajuuriviipaleita mausteliemessä (makeuttamattomia), paino on valutetuille punajuurille
1 kurkku
4 -5 kevätsipulin vartta
600 g raejuustoa
suolaa tarpeen mukaan
ripaus mustapippuria
1 ruukku basilikaa
- päälle miehen annos
120 g siemeniä
puolikas kurkku sllputtuna
Ohjeet
- Huuhtele ja valuta punajuuriviipaleet lävikössä. Paloittele kurkku ja kevätsipulien valkoinen osa. Mittaa raejuusto suuren tehosekoittimen kulhoon tai kulhoon. Lisää kasvikset ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
- Lisää mausteet ja basilika. Soseuta keitto kuohkeaksi.
- Kuutioi kurkku mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
- Ripottele pinnalle kurkkukuutioita, siemeniä ja kevätsipulin vihreää vartta.
- Syö 1/3 osa keitosta tällä aterialla.