Kyssäkaalikeitto

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Kyssäkaali on parasta pikkuisen rapsakkana. Keitä kyssäkaalikeittoon tulevat perunat ja porkkanat pehmeiksi, mutta kypsennä kyssäkaali isoina paloina. Näin sosekeittoon jää purutuntumaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 1 kyssäkaali

  • 480 g perunaa

  • 1 porkkana

  • 1 sipuli

  • 1 l vettä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl paprikajauhetta

  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

  • 400 g polar sulatejuusto 9%

  • 60 g kermaa

  • puolukoita

  • miehen annos
  • 1 kyssäkaali

  • 760 g perunaa

  • 2 porkkanaa

  • 1 sipuli

  • 1 ,4 l vettä

  • 2/3 tl suolaa

  • 2/3 tl paprikajauhetta

  • 1/3 tl jauhettua valkopippuria

  • 600 g polar sulatejuusto 9%

  • 120 g kermaa

  • puolukoita

ohjeet

  • Pese ja kuori kyssäkaalit, puolita ne. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.
  • Laita kasvikset kattilaan. Kuori ja lohko sipuli joukkoon. Lisää vesi ja suola.
  • Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä.
  • Kyssäkaali saa jäädä rapeaksi.
  • Siirrä kattila pois levyltä ja soseuta kasvikset liemineen sauva- tai tehosekoittimella. Lisää kerma ja sulatejuusto, pyöräytä seos tasaiseksi ja laita kattila takaisin levylle.
  • Sekoittele keittoa pohjaa myöten ja keitä 5 minuuttia. Mausta paprikajauheella ja pippurilla.
  • Syö keitto puolukoiden kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!