Lakritsiglaseerattu paisti ja rosmariinipaahdetut kasvikset

Annokset

4

annosta
Aktiivinen valmistusaika

20

minutes
Kokonaisvalmistusaika

3

hours 

40

minutes

Jos rakastat lakritsia on tämä paisti juuri sinulle. Mehevä paisti saa ihanan lakritsaisen pinnan. Paistin kaveriksi paistetaan kasviksia. Tämä on perusateria kakkonen.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • lakritsiglaseerattu naudanpaisti naisen annos
  • 400 g naudan ulkofileetä tai 400 g tofua

  • 1 rkl balsamiviinietikkaa

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1/2 rkl chilikastiketta, esim. sriracha

  • 1/2 rkl lakritsijuurijauhetta

  • 1/2 tl fenkolia

  • 4 t ähtianista

  • 10 g öljyä

  • paahdetut rosmariinikasvikset naisen annos
  • 480 g perunoita

  • 6 maa-artisokkaa

  • 200 g parsaa

  • 10 g öljyä

  • 1 tl suolaa

  • mustapippuria

  • muutama oksa rosmariinia

  • sitruunakastike naisen annos
  • 15 g majoneesia

  • 50 g turkkilaista jogurttia

  • 2 rkl sitruunamehua

  • ripaus sitruunankuorta

  • lakritsiglaseerattu naudanpaisti miehen annos
  • 600 g naudan ulkofileetä tai 600 g tofua

  • 1 1/2 rkl balsamiviinietikkaa

  • 2 1/2 rkl soijakastiketta

  • 3 valkosipulin kynttä

  • 1 rkl chilikastiketta, esim. sriracha

  • 1 rkl lakritsijuurijauhetta

  • 1 tl fenkolia

  • 5 t ähtianista

  • 15 g öljyä

  • paahdetut rosmariinikasvikset naisen annos
  • 760 g perunoita

  • 6 maa-artisokkaa

  • 300 g parsaa

  • 15 g öljyä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • mustapippuria

  • muutama oksa rosmariinia

  • sitruunakastike miehen annos
  • 25 g majoneesia

  • 100 g turkkilaista jogurttia

  • 3 rkl sitruunamehua

  • ripaus sitruunankuorta

ohjeet

  • Esikäsittele ja marinoi naudan ulkofilee: Poista mahdolliset kalvot. Halkaise ulkofilee kahdeksi tasapaksuiseksi levyksi. Jos käytät tofua kuivaa tofu talouspaperilla.
  • Mittaa marinadin ainekset kulhoon, sekoita. Laita fileelevyt vahvaan muovipussiin tai kulhoon, kaada päälle marinadi. Hiero marinadia tasaisesti lihapalojen pintaan. Sulje pussi huolella tai laita kelmua kuhon päälle.
  • Anna lihan marinoitua jääkaapissa väh. 2 h. Mielellään yön yli.
  • Ota liha huoneenlämpöön n. ½ h ennen paistamista. Valuta ylimääräinen marinadi lihojen pinnalta (säästä marinadi).
  • Paista fileepalat tai tofu pannulla rasvassa molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Kaada pannulle siivilöity marinadi. Anna kiehua muutaman minuuttia.Nosta lihat uunivuokaan, kaada päälle marinadi. Kypsennä uunissa 225 asteessa vielä 5 min. Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 10 min. Viimeistele liha sormisuolalla ja mustapippurilla.
  • Pese huolella maa-artisokat ja perunat sekä lohko viipaleiksi. Katko parsoista kovat päät pois.
  • Levittele kasvikset pellille. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Ripottele päälle vielä öljyä.
  • Paista kasviksia 225 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.
  • Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin.
  • Syö paisti kasvisten ja kastikkeen kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!