Laksa eli singaporelainen kanakeitto
3
annosta45
minutesLaksa on aasialainen keitto jota on helppo varioida, eikä sen valmistaminen vaadi paljon aikaa tai valmisteluja.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
2 valkosipulinkynttä
10 g öljyä
300 g broilerin fileesuikaleita tai 240 g Mifu-suikaleita
ripaus suolaa
2 rkl currytahnaa
7 dl vettä
200 g kookosmaitoa (8%)
1 kanaliemikuutio
1/2 parsakaali
200 g sokeriherneitä
2 -3 rkl soijakastiketta
tuoretta korianteria
1 limen mehu
- lisäksi punakaalisalaatti sekä miehen että naisen annos
300 g punakaalia
1 punasipuli
1 limen kuori
1 -2 rkl valkoviinietikka
0,5 tl suolaa
- miehen annos
3 valkosipulinkynttä
15 g öljyä
450 g broilerin fileesuikaleita tai 375 g Mifu-suikaleita
ripaus suolaa
3 rkl currytahnaa
8 dl vettä
300 g kookosmaitoa (8%)
1 kanaliemikuutio
1 parsakaali
200 g sokeriherneitä
2 -3 rkl soijakastiketta
tuoretta korianteria
1 limen mehu
ohjeet
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna kattila ja öljy. Lisää broilerin fileesuikaleet tai Mifu-suikaleet kattilaan ja paista 3-4 minuuttia käännellen. Mausta suolalla. Lisää kattilaan valkosipulit ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
- Lisää currytahna ja jatka paistamista vielä hetken aikaa.
- Kaada kattilaan reseptin vesi ja kookosmaito. Lisää pilkottu parsakaali ja sokeriherneet. Mausta kanaliemikuutiolla ja soijakastikkeella.
- Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta niin kauan että kasvikset ovat pehmenneet.
- Hienonna korianteri ja lisää lopuksi korianterisilppu.
- Valmista punakaalisalaatti. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Kuori ja suikaloi punasipuli sekaan. Raasta joukkoon pestyn limen kuori. Mausta valkoviinietikalla ja suolalla.
- Syö tällä aterialla 1/3 keitosta ja punakaalisalaatista.