Lammaskaali
3
annosta20
minutes3
hoursLammaskaali saa hautua padassa pikkuhiljaa ihanan pehmeäksi. Voit käyttää myös karjalanpaistilihaa tai vaikka liotettuja soijasuikaleita.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
400 g kaalia
1 sipuli
1 porkkana
25 g voita
300 g karitsan patalihaa tai lammaspaistia tai karjalanpaistilihaa tai 120 g soijasuikaleita
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
5 mustapippuria
1 tl sinappijauhetta tai sinapinsiemeniä
2 tl persiljaa
- miehen annos
500 g kaalia
1 sipuli
2 porkkanaa
40 g voita
450 g karitsan patalihaa tai lammaspaistia tai karjalanpaistilihaa tai 180 g soijasuikaleita
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
8 mustapippuria
1 1/2 tl sinappijauhetta tai sinapinsiemeniä
2 tl persiljaa
ohjeet
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa lanteiksi.
- Kuumenna padassa puolet voista. Nosta kaalit, sipulit ja porkkanat pataan. Kuullota sekoitellen, kunnes kasvikset ovat kauttaaltaan laiskistuneet. Älä päästä palamaan.
- Kuumenna pannulla loppu voi. Ruskista lihat tai liotetut soijasuikaleet joka puolelta ahkerasti käännellen. Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria. Nosta lihat pataan kaalien päälle. Kiehauta pannulla pari desiä vettä ja kaada pataan.
- Lisää pataan mustapippurit sekä sinappijauhe tai sinapinsiemenet. Peitä kannella ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 tuntia. Sekoita toisinaan varovasti käännellen. Tarkista samalla, ettei neste ole haihtunut liikaa. Lammaskaalissa riittää, että vettä on padan pohjalla muutaman sentin paksuudelta. Jos neste uhkaa haihtua liikaa, lisää vetää.
- Viimeistele lammaskaali hienonnetulla persiljalla.