Lämminsavulohi-punajuurisalaatti

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Uunissa paahdetuista punajuurista ja lämminsavulohesta saa helposti maukkaan salaatin. Piparjuurikastike viimeistelee makuelämyksen. Voit korvata lohen myös jollain muulla savukalalla. Tiesitkö että piparjuuri on yksi Suomen perinteisimmistä mausteista? Sitä on käytetty jo ennen kuin tänne on saatu kaukaisista maista muita mausteita.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 5 punajuurta

  • 20 g rypsi- tai oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria rouhittuna

  • 400 g lämminsavulohta

  • 100 g rucolaa

  • naisen piparjuurikastike
  • 200 g kevytranskankermaa (rasva% 12)

  • 2 tl piparjuuritahnaa

  • suolaa maun mukaan

  • ripaus rouhittua mustapippuria

  • miehen annos
  • 7 punajuurta

  • 30 g rypsi- tai oliiviöljyä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria rouhittuna

  • 600 g lämminsavulohta

  • 100 g rucolaa

  • naisen piparjuurikastike
  • 400 g kevytranskankermaa (rasva% 12)

  • 4 tl piparjuuritahnaa

  • suolaa maun mukaan

  • ripaus rouhittua mustapippuria

Ohjeet

  • Kuori ja viipaloi punajuuret. Siirrä viipaleet uunipellille. Valuta pinnalle öljy ja ripota suola sekä mustapippuri.
  • Paahda punajuuria 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes ne kypsyvät. Anna jäähtyä.
  • Sekoita piparjuurikastikkeen aineet keskenään.
  • Kokoa vadille punajuuriviipaleita, paloiteltua savulohta ja rucolaa.
  • Syö 1/4 osa salaatista ja kastikkeesta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!