Lihapullia ja parsakaalia
3
Annosta45
minutesLihapullat nautitaan parsakaalin ja maustettujen tomaattien kanssa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g naudan paistijauhelihaa tai 120 g soijarouhetta
1 muna
1 sipuli hienoksi silputtuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
1 rkl mantelijauhoja
1 tl suolaa
4 rkl paseerattua tomaattia
20 g oliiviöljyä
- parsa naisen annos
1 parsakaali paloiteltuna
20 g oliiviöljyä
1 tl sinappia
½ tl suolaa
2 tl sitruunamehua
mustapippuria
- tomaatit naisen annos
12 kirsikkatomaattia puolitettuina
1 valkosipulinkynttä viipaloituina
10 g oliiviöljyä
- miehen annos
450 g naudan paistijauhelihaa tai 180 g soijarouhetta
1 muna
1 sipuli hienoksi silputtuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
1 rkl mantelijauhoja
1 tl suolaa
4 rkl paseerattua tomaattia
30 g oliiviöljyä
- parsa miehen annos
1 ,5 parsakaali paloiteltuna
30 g oliiviöljyä
1 tl sinappia
½ tl suolaa
2 tl sitruunamehua
mustapippuria
- tomaatit miehen annos
15 kirsikkatomaattia puolitettuina
1 valkosipulinkynttä viipaloituina
15 g oliiviöljyä
Ohjeet
- Yhdistä naudan paistijauheliha tai liotettu soijarouhe, muna, sipulit, mantelijauho, paseerattu tomaatti, oliiviöljy ja mausteet keskenään. Pyörittele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille lihapullia (kolmella jaollinen määrä) ja paista uunissa 210 asteessa noin 20-25 minuuttia.
- Valmista tomaatit. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja laita kulhoon. Lisää öljy ja viipaloitu valkosipulinkynsi.
- Valmista parsakaali. Keitä tai höyrytä parsakaali kypsäksi. Sekoita keskenään muut ainekset ja lisää kypsän parsakaalin joukkoon.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa lihapullista, parsakaalista ja tomaateista.