Lihastroganoff

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

20

minutes

Storganoff on maultaan ihanan pehmeää ja sopii loistavasti kukkakaaliriisin pariksi.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g naudan paistia suikaleina tai 80 g Hernis safkasuikaletta

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • ½ vihreä paprika

  • 1 tl suolaa

  • mustapippuria

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 2 rkl tomaattipyrettä

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 120 g smetanaa

  • 1 iso hapankurkku (esim. venäläinen suolakurkku)

  • nippu tuoretta lehtipersiljaa

  • miehen annos
  • 600 g naudan paistia suikaleina tai 120 g Hernis safkasuikaletta

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulin kynttä

  • 1 vihreä paprika

  • 1 1/2 tl suolaa

  • mustapippuria

  • 1 1/2 tl paprikajauhetta

  • 3 rkl tomaattipyrettä

  • 600 g tomaattimurskaa

  • 240 g smetanaa

  • 2 hapankurkkua (esim. venäläinen suolakurkku)

  • nippu tuoretta lehtipersiljaa

  • kukkakaaliriisi
  • 1 iso kukkakaali

  • vettä

  • suolaa

Ohjeet

  • Ruskista lihasuikaleet oliiviöljyssä keskikokoisessa kasarissa. Jos käytät Hernistä, lisää vettä ja turvota suikaleet.
  • Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, paprika ja tomaattipyre. Kuullota muutama minuutti.
  • Mausta.
  • Lisää tomaattimurska. Anna kiehua keskilämmöllä kannen alla n. 20 min, kunnes suikaleet ovat mureita. Lisää vettä tarvittaessa.
  • Viimeistele smetanalla, hapankurkkusuikaleilla ja hienonnetulla persiljalla.
  • Tee kukkakaaliriisi. Murustele kukkakaali pieneksi veitsenkärjellä.
  • Kaada pannulle muutama sentti vettä ja lisää kukkakaalimuru. Paista niin kauan että vesi on haihtunut. Ripsauta päälle vähän suolaa.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa strganoffista ja kukkakaaliriisistä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!