Lihastroganoff
4
Annosta20
minutesStorganoff on maultaan ihanan pehmeää ja sopii loistavasti kukkakaaliriisin pariksi.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g naudan paistia suikaleina tai 80 g Hernis safkasuikaletta
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
½ vihreä paprika
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
2 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattimurskaa
120 g smetanaa
1 iso hapankurkku (esim. venäläinen suolakurkku)
nippu tuoretta lehtipersiljaa
- miehen annos
600 g naudan paistia suikaleina tai 120 g Hernis safkasuikaletta
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 vihreä paprika
1 1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 1/2 tl paprikajauhetta
3 rkl tomaattipyrettä
600 g tomaattimurskaa
240 g smetanaa
2 hapankurkkua (esim. venäläinen suolakurkku)
nippu tuoretta lehtipersiljaa
- kukkakaaliriisi
1 iso kukkakaali
vettä
suolaa
Ohjeet
- Ruskista lihasuikaleet oliiviöljyssä keskikokoisessa kasarissa. Jos käytät Hernistä, lisää vettä ja turvota suikaleet.
- Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, paprika ja tomaattipyre. Kuullota muutama minuutti.
- Mausta.
- Lisää tomaattimurska. Anna kiehua keskilämmöllä kannen alla n. 20 min, kunnes suikaleet ovat mureita. Lisää vettä tarvittaessa.
- Viimeistele smetanalla, hapankurkkusuikaleilla ja hienonnetulla persiljalla.
- Tee kukkakaaliriisi. Murustele kukkakaali pieneksi veitsenkärjellä.
- Kaada pannulle muutama sentti vettä ja lisää kukkakaalimuru. Paista niin kauan että vesi on haihtunut. Ripsauta päälle vähän suolaa.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa strganoffista ja kukkakaaliriisistä.