Lime-korianterilohivartaat ja avokado-appelsiinisalaatti
3
annosta45
minutesLohivartaat saavat päälleen raikkaan lime-korianterimarinadin. Vartaiden kaveriksi valmistuu kädenkäänteessä appelsini-avokadosaalaatti johon lisää makua tuo sinappinen vinegretti.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
300 g lohifilettä tai -kuutioita
1 lime
1/3 ruukku tuoretta korianteria
suolaa
pippuria
10 g oliiviöljyä
- appelsiini-avokadosalaatti naisen annos
2 appelsiinia
140 g avokadoa
1 punainen chili tai chilirouhetta
20 g oliiviöljyä
1/2 tl dijon-sinappia
1 rkl valkoista balsamicoa
ripaus suolaa
1/2 tl kuivattua korianteria
- miehen annos
450 g lohifilettä tai -kuutioita
1 lime
1/2 ruukku tuoretta korianteria
suolaa
pippuria
15 g oliiviöljyä
- appelsiini-avokadosalaatti miehen annos
3 appelsiinia
200 g avokadoa
1 punainen chili tai chilirouhetta
30 g oliiviöljyä
1/2 tl dijon-sinappia
2 rkl valkoista balsamicoa
ripaus suolaa
1/2 tl kuivattua korianteria
ohjeet
- Jos käytät puisia grillitikkuja, laita tikut veteen likoamaan.
- Kuutioi lohi, jos se ei ole valmiina kuutioina.
- Pese lime hyvin. Raasta limen kuori kulhoon. Halkaise hedelmä ja purista mehu kuoriraasteen sekaan. Hienonna korianteri ja lisää limen joukkoon. Lisää vielä öljy sekä suolaa ja pippuria makusi mukaan.
- Laita lohikuutiot kulhoon ja kaada lime-korianteri-marinadi kuutioiden päälle. Sekoita hyvin. Jätä maustumaan salaatin teon ajaksi.
- Kuori appelsiiniit ja kuutioi kuoritut hedelmät.
- Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmä.
- Halkaise chili sekä poista siemenet ja hienonna pieniksi paloiksi.
- Sekoita oliiviöljy, sinappi, balsamico, suola sekä kuivattu korianteri kastikkeeksi.
- Yhdistä appelsiinit, avokadot, chili ja kastike. Sekoittele varovasti.
- Pujota lohikuutiot vartaisiin.
- Grillaa tai paista uunissa grillivastuksen alla, niin että lohi on saanut kauniin pinnan.