Linssicurry

Annokset

3

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Mausteinen linssicurry valmistuu puolessa tunnissa. Maistele valmistaessa ruokaa ja lisää mausteita halutessasi. Jos käytät vegejauhista on ruoka täysin vegaaninen.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 70 g punaisia linssejä (kuivattuja)

  • 200 g jauhelihaa tai 200 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Next level)

  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 10 g öljyä

  • 2 tl juustokuminaa

  • 1 tl kurkumaa

  • 1 tl inkivääriä tai korianteria

  • 1/4 tl chilijauhetta

  • 800 g tomaattimurskaa

  • 6 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 200 g kookosmaitoa (8%)

  • Pinnalle halutessasi tuoretta korianteria

  • miehen annos
  • 120 g punaisia linssejä (kuivattuja)

  • 300 g jauhelihaa tai 300 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Next level)

  • 1 sipuli

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 15 g öljyä

  • 2 1/2 tl juustokuminaa

  • 1 1/2 tl kurkumaa

  • 1 1/2 tl inkivääriä tai korianteria

  • 1/2 tl chilijauhetta

  • 1000 g tomaattimurskaa

  • 7 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 300 g kookosmaitoa (8%)

  • Pinnalle halutessasi tuoretta korianteria

ohjeet

  • Huuhtele linssit siivilässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit kattilassa öljyssä.
  • Lisää jauheliha tai vegejauhis. Ruskista.
  • Lisää kattilaan juustokumina, kurkuma, inkivääri tai korianteri ja chili. Paista käännellen noin minuutti.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja linssit. Keitä hiljalleen kannen alla vähintään 20 minuuttia.
  • Lisää kookosmaito ja kuumenna.
  • Viimeistele halutessasi korianterilla.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa currysta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!