Linssiletut sienitäytteellä
2
annosta45
minutesLinsseistä valmistuu ihanat rapsakat letut jotka täytetään maukkaalla sienitäytteellä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- linssiletut naisen annos
70 g kuivattuja punaisia linssejä + kiehuvaa vettä liotukseen
2 dl vettä
1/4 tl suolaa
öljyä paistamiseen
- täyte naisen annos
150 g herkku- tai siitakesieniä
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl soijakastiketta
ripaus mustapippuria rouhittuna
50 g pinaattia
100 g serranon kinkkua tai 100 g Bon vegan kasvisleikkelettä
50 g turkkilaista jogurttia
- linssiletut miehen annos
120 g kuivattuja punaisia linssejä + kiehuvaa vettä liotukseen
3 1/2 dl vettä
1/4 tl suolaa
öljyä paistamiseen
- täyte miehen annos
200 g herkku- tai siitakesieniä
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl soijakastiketta
ripaus mustapippuria rouhittuna
50 g pinaattia
150 g serranon kinkkua tai 150 g Bon vegan kasvisleikkelettä
100 g turkkilaista jogurttia
ohjeet
- Keitä linsseja noin 15 minuttia, niin että ne ovat pehmenneet.
- Lisää valutetut linssit, vesi ja suola sauva- tai tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna ½ tl öljyä paistinpannulla ja annostele puolet taikinasta pannulle. Levitä varovaisesti tasaiseksi letuksi. Paista keskilämmöllä 2–3 minuuttia per puoli. Paista loppu taikina samoin.
- Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä haihtuu neste ja ne saavat väriä. Lisää valkosipuli paiston loppuvaiheessa. Mausta soijalla ja pippurilla. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.
- Syö letut sienien, kinkun, pinaatin ja jogurtin kanssa.