Linssipihvit ja sienikastike

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Linsseistä valmistuu ruokaisia pihvejä, niiden kylkeen sopii hyvin sienikastike.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • linssipihvejä naisen annos
  • 140 g punaisia linssejä

  • 2 porkkanaa

  • 1/2 rkl psylliumia

  • 3/4 tl suolaa

  • 1/2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 1 tl punaista currytahnaa

  • 10 g öljyä paistamiseen

  • sienikastiketta naisen annos
  • n. 1/2 l tuoreita sieniä tai noin 1 1/2 dl säilöttyjä sieniä

  • 1 sipuli

  • 10 g öljyä

  • 1 tlk (à 2 dl) laktoositon kasvirasvasekoitetta (4 %) kerman tapainen tuote

  • n. 1 dl vettä

  • 1 1/2 rkl soijakastiketta

  • linssipihvejä miehen annos
  • 240 g punaisia linssejä

  • 2 porkkanaa

  • 1 rkl psylliumia

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 2 tl punaista currytahnaa

  • 15 g öljyä paistamiseen

  • sienikastiketta miehen annos
  • n. 1/2 l tuoreita sieniä tai noin 1 1/2 dl säilöttyjä sieniä

  • 1 sipuli

  • 15 g öljyä

  • 1 tlk (à 2 dl) laktoositon kasvirasvasekoitetta (4 %) kerman tapainen tuote

  • n. 1 dl vettä

  • 1 1/2 rkl soijakastiketta

  • lisukkeet
  • 1 parsakaali

Ohjeet

  • Huuhtele linssit ja kiehauta noin 10 minuuttia kattilassa.
  • Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
  • Ota sivuun 1 dl valutettuja linssejä ja soseuta loput tasaiseksi.
  • Sekoita soseutetut ja kokonaiset linssit, porkkanaraaste, psyllium, suola, inkivääri ja currytahna kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina pienehköiksi pihveiksi.
  • Paista pihvejä pannulla miedolla lämmöllä öljyssä molemmin puolin 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin rapeapintaisia.
  • Jos käytät tuoreita sieniä leikkaa sienistä kannat, harjaa pinnat puhtaaksi ja halkaise sienet. Kuori ja hienonna sipuli.
  • Paista kuumalla pannulla sienistä pois kaikki kosteus. Lisää öljyä ja hienonnettu sipuli. Paista, kunnes sipulikuutiot ovat läpikuultavia.
  • Lisää kasvisrasvasekoite, vesi ja soijakastike. Anna kiehahtaa ja hauduta muutama minuutti.
  • Keitä parsat pehmeiksi ja mausta suolalla.
  • Syö puolet pihveistä, kastikkeesta ja parsasta tällä aterialla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!