Loaded hummus ja naudanpihvit
4
annosta45
minutesHummus rikastetaan tomaatti-granaattiomenasalaatilla. Hummus on nopea valmistaa ja kun sen maustaa reippaasti mausteita sisältävällä tuorejuustolla, niin siitä ei makua puutu.
Raikas salaatti sopii hienosti hummuksen kaveriksi ja koko annoksen kruunaa hyvät pihvit. Pihvit eivät vaadi päälleen kuin ripauksen suolaa ja pippuria.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- hummus naisen annos
1 prk (380/230 g) kikherneitä tölkissä
150 g Meksiko tuorejuustoa (Valio Viola®)
1 - 2 (1 rkl) sitruunamehua
10 g oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
¼ tl suolaa
- salaatti naisen annos
2 tomaattia
1 granaattiomena tai 150 g granaattiomenansiemeniä
20 g oliiviöljyä
2 tl punaviinietikkaa
mustapippuria myllystä
½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
- naudanlihapihvit naisen annos
300 g naudanpihvejä (esim. ulko- tai sisäfilettä) tai 300 g tofua
suolaa ja pippuria
- hummus miehen annos
1 prk (380/230 g) kikherneitä tölkissä
200 g Meksiko tuorejuustoa (Valio Viola®)
1 - 2 (1 rkl) sitruunamehua
15 g oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
¼ tl suolaa
- salaatti miehen annos
5 tomaattia
2 granaattiomenaa tai 300 g granaattiomenansiemeniä
45 g oliiviöljyä
4 tl punaviinietikkaa
mustapippuria myllystä
1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
- naudanlihapihvit miehen annos
500 g naudanpihvejä (esim. ulko- tai sisäfilettä) tai 500 g tofua
suolaa ja pippuria
OHJEET
- Ota pihvit huoneenlämpöön, Ne saavat olla huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen grillaamista, näin grillaustulos on tasaisempi.
- Valmista sitten salaatti. Huuhtele ja puolita tomaatit. Kaavi tomaattien siemenet pois ja pilko tomaatit pieneksi kuutioksi.
- Halkaise granaattiomena ja irrottele siemenet, tai jos käytät pakastettuja siemeniä, sulata siemenet. Siirrä tomaatit ja granaattiomenansiemenet kulhoon. Sekoita öljy, etikka ja mustapippuri joukkoon. Viimeistele mintulla ja jätä maustumaan hetkeksi.
- Valmista hummus. Valuta ja huuhtele kikherneet. Yhdistä hummuksen ainekset ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Levitä hummus laakealle tarjoiluastialle. Valuta pinnalle hieman oliiviöljyä ja ripaus paprikajauhetta. Lusikoi päälle salaattia.
- Jos käytät tofua, siivuta tofu. Kuivaa pihvien tai tofunpinnat talouspaperilla juuri ennen grillausta, pihvit ruskistuvat kauniimmin eivätkä ne tartu kiinni grilliin. Malta kuumentaa grilli riittävän kuumaksi. Jos paistat pihvit/tofun pannulla, laita ne kuumalle pannulle.
- Kun pihvin pintaan alkaa muodostua punaista lihasnestettä, on aika kääntää pihvit. Tofun voit kääntää kun se on kauniin ruskea.
- Mausta grillipihvit/tofu vasta kääntämisen jälkeen. Näin mausteet pysyvät paremmin pihvin pinnassa, eivätkä tipu grilliin.
- Kun pintaan ilmestyy taas punaista lihasnestettä, ovat pihvit ”medium”, eli sisältä punertavat. Jos haluat pihveistäsi kypsemmät, pienennä grillin lämpötilaa ja jatka vielä hetki grillaamista. Nosta valmiit pihvit hetkeksi folion sisään vetäytymään ennen nauttimista, jotta niiden lämpötila ehtii tasaantua ja ne pysyvät mehukkaina.