Lohi-perunasalaatti
3
annosta1
hourHerkullinen lohi-perunasalaatti maistuu Suomen kesältä. Varhaisperunoista, savulohesta, herneistä ja kananmunista koostuva salaatti tasapainoinen kokonaisuus.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
360 g varhaisperunoita
3 kananmunaa
1 ruukku salaattia
2 avomaan kurkkua tai 1/3 kurkku
150 g kylmäsavustettua lohta tai muuta kalaa
1 rkl kapriksia
1 dl (55 g) tuoreita herneitä riivittynä tai pakasteherneitä sulatettuna
tuoretta tilliä
- kastike naisen annos
150 g kermaviiliä
1 tl (dijon)sinappia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl silputtua tilliä
ripaus suolaa ja pippuria
- miehen annos
570 g varhaisperunoita
3 kananmunaa
1 ruukku salaattia
3 avomaan kurkkua tai 1/2 kurkku
300 g kylmäsavustettua lohta tai muuta kalaa
1 1/2 rkl kapriksia
1 dl (55 g) tuoreita herneitä riivittynä tai pakasteherneitä sulatettuna
tuoretta tilliä
- kastike miehen annos
300 g kermaviiliä
2 tl (dijon)sinappia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl silputtua tilliä
ripaus suolaa ja pippuria
OHJEET
- Keitä pestyt varhaisperunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä ja kuori tarvittaessa. Paloittele perunat.
- Keitä munat kypsiksi, noin 6 1/2 minuuttia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä ja kuori ne. Halkaise munat.
- Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
- Huuhdo salaatti ja irrota siitä lehdet. Kuori ja viipaloi kurkku. Paloittele lohi ja valuta kaprikset.
- Asettele vadille kerroksittain perunoita, salaattia, kurkkua, kalaa, kapriksia ja herneitä. Asettele päällimmäiseksi halkaistut kananmunat. Viimeistele tillitupsuilla ja kermaviilikastikkeella..