Lohta sitruunaisella kastikkeella
3
Annosta30
minutesLohi raikkaalla kastikkeella ja tomaatti-sipulikastikkeella sopii hyvin kesään.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g lohta
suolaa
1 sitruuna viipaleina
- tomaatti-sipuli-salaatti naisen annos
3 -5 tomaattia
1 -2 punasipulia
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
mustapippuria
- kastike naisen annos
1 rkl kapriksia
30 g oliiviöljyä
noin 8 kpl tuoretta basilikanlehteä
1 tl sinappia (esim. dijon)
1 sitruunan mehu
1 tl kuivattua oreganoa
1 salottisipuli pilkottuna
- miehen annos
450 g lohta
suolaa
1 sitruuna viipaleina
- tomaatti-sipuli-salaatti miehen annos
5 -6 tomaattia
2 -3 punasipulia
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
mustapippuria
- kastike miehen annos
1 ,5 rkl kapriksia
40 g oliiviöljyä
noin 10 kpl tuoretta basilikanlehteä
1 tl sinappia (esim. dijon)
1 sitruunan mehu
1 tl kuivattua oreganoa
1 salottisipuli pilkottuna
Ohjeet
- Valmista kastike. Sekoita sauvasekoittimella kaikki muut ainekset, paitsi salottisipuli. Lisää pilkotut salottisipulit kastikkeen joukkoon vasta, kun se on blendattu sileäksi.
- Viipaloi tomaatit ja punasipuli siivuiksi ja yhdistä. Lisää öljy ja mustapippuri. Anna maustua.
- Paista lohi joko medaljongeiksi tai paloina.
- Lisää sitruunaviipaleet juuri ennen tarjoilua.
- Syö tällä aterialla 1/3 lohesta, kastikkeesta ja salaatista.