Luumusalaatti tofulla
Annokset
2
annostaValmistusaika
20
minutesLuumu ja vuohejusto ovat loistava makupari jotka täydentävät toisiaan. Vähän hapokkuutta salaattiin tuo vinegretti.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
200 g marinoitua tofua (esim. jalotofu)
120 g salaattisekoitusta
1 kurkku
100 g luumuja
60 g pehmeää vuohenjuustoa
(halutessasi timjamia)
- vinegretti naisen annos
10 g öljyä
2 rkl balsamicoa
1/2 tl suolaa
- naisen annos
300 g marinoitua tofua (esim. jalotofu)
160 g salaattisekoitusta
1 kurkku
150 g luumuja
90 g pehmeää vuohenjuustoa
(halutessasi timjamia)
- vinegretti miehen annos
15 g öljyä
3 rkl balsamicoa
1/2 tl suolaa
ohjeet
- Painele tofu kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä.
- ätä hetkeksi painon alle (esim. leikkuulauta sopii hyvin painoksi tähän).
- Kuutioi kurkku paloiksi. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Jos luumut on isoja voit paloitella niitä pienemmiksi suupaloiksi.
- Sekota vinegretin ainekset yhteen pienessä kulhossa ja jätä hetkeksi maustumaan.
- Pyyhkäise tofun pinnalta vielä painon alla tullut neste. Kuutioi tofu paloiksi. Laita tofun palat pannulle ja paista niin että ne saavat kauniin kullanruskean pinnan.
- Yhdistä salaattisekoitus, kurkut, luumut ja tofu. Sekoita joukkoon vinegretti.
- Nostele päälle vielä nokareita pehmeää vuohenjuustoa.