Lyonin kanaa
3
annosta45
minutes
Lyonin kana on perinteinen ranskalainen pataruoka. Kastikkeessa yhdistyy etikan hapokkuus ja creme fraichen pyöreä kermaisuus. Tähän voi käyttää myös kanankoipia, mutta me teemme tämän helposti pannulla paistileikkeistä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- naisen annos
10 g voita
2 valkosipulinkynttä
300 g broilerin paistileikkeitä tai 300 g torfua
½ tl suolaa
mustapippuria (myllystä)
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 dl punaviinietikkaa
1 ½ dl vettä
½ kanaliemikuutio
½ tl kuivattua rakuunaa
2 laakerinlehteä
150 g crème fraîchea (12 %)
- lisäksi naisen annos
400 g kukkakaalia
- miehen annos
15 g voita
2 valkosipulinkynttä
450 g broilerin paistileikkeitä tai 450 g tofua
½ tl suolaa
mustapippuria (myllystä)
1 rkl tomaattipyreetä
0,75 dl punaviinietikkaa
1 ½ dl vettä
½ kanaliemikuutio
½ tl kuivattua rakuunaa
2 laakerinlehteä
200 g crème fraîchea (12 %)
- lisäksi miehen annos
600 g kukkakaalia
OHJEET
- Sulata voi korkeareunaisella pannulla tai padassa ja hienonna joukkoon valkosipulin kynnet. Kuullota ja lisää pannulle paistileikkeet tai kuutioitu tofu. Ruskista molemmin puolin.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää pannulle tomaattipyree ja etikka. Anna kiehahtaa. Lisää vielä vesi, murennettu liemikuutio, rakuuna ja laakerinlehdet. Anna poreilla kannen alla n. 20 min välillä sekoittaen.
- Jos käytät tofua riittä lyhyempi kypsennys noin 5 minuuttia ettei tofu hajoa.
- Lisää joukkoon huoneenlämpöinen crème fraîche ja anna hautua vielä hetki.
- Höyrytä paloiteltu kukkakaali vesihöyryssä joko höyrykattilassa tai lävikössä/siivilässä kiehuvan veden päällä. noin 5-10 minuuttia, niin että se on mukavasti pehmennyt.
4 Responses
Punaviinietikkaa ,5dl. Pitäiskö olla 0.5 dl?
Tuli meinaan aika ”tiukkaa” tuosta liemestä. Oma moka toki, kun en ajatellut.
Hei. Isot pahoittelut tosiaan oli nolla pudonnut edestä. Tämä ohjelma tekee sitä välillä. Tarkistin vielä tuota määrää, niin miehellä hyvä määrä on 0,75 dl. Kannattaa kokeilla uudestaan oikealla määrällä. Tämä on hyvä resepti oikeasti! 😌 – Mirkka
Paljonko etikkaa laitetaan Lyonin kanaan? Tästä taitaa puuttua ensimmäinen numero ennen pilkkua.
Hei! Kyllä 0,5 dl on oikea määrä. Nyt on korjattu. – Mirkka