Maa-artisokkakeitto

Annosta

4

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Maa-artisokassa on ihanan pähkinäinen maku ja se tuo tähän keittoon oman säväyksensä. Jos et satu löytämään maa-artisokkaa, voit tehdä keiton pelkästä porkkanasta ja palsternakasta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • Naisten annos
  • 500 g maa-artisokkaa

  • 3 kpl porkkanoita

  • 100 g palsternakkaa

  • 6 dl vettä

  • 2 kpl kasvisliemikuutioita

  • 1 rkl timjamia

  • 160 g Koskenlaskija ruoka & dippi

  • suolaa maun mukaan

  • 500 g raejuustoa ( 125 g/ annos, lisätään annoksen päälle)

  • Miesten annos
  • 500 g maa-artisokkaa

  • 5 kpl porkkanoita

  • 150 g palsternakkaa

  • 1 l vettä

  • 3 kpl kasvisliemikuutioita

  • 1 ,5rkl timjamia

  • 240 g Koskenlaskija ruoka & dippi

  • suolaa maun mukaan

  • 800 g raejuustoa (200 g lisätään annoksen päälle)

ohjeet

  • Kuori maa-artisokat, porkkanat ja palsternakka. Kuutioi ne.
  • Lisää juurekset ja vesi kattilaan, lisää kasvisliemikuutiot. Keitä kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella. Jos et omista kumpaakaan, niin voit soseuttaa perunanuijalla.
  • Kaada koskenlaskija keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta timjamilla. Tarkista maku.
  • Syö 1/4 osa keitosta ja raejuustosta (naiset 125g/ateria ja miehet 200g/ateria) tällä aterialla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!