Mausteinen kana-kookoskeitto
3
annosta45
minutesLempeä ja mausteinen kana-kookoskeitto maistuu niin lounaalla kuin päivälliselläkin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
300 g kanasuikaleita tai kanafileitä paloiteltuna tai 240 g Mifu-suikaleita
1 sipuli
10 g ruokaöljyä
1 tl garam masala maustetta
0,5 tl kurkumaa
150 g kookosmaitoa
1 ,5 dl vettä
2 tl inkivääritahnaa
1 tl suolaa
200 g porkkanoita
200 g kukkakaalia
Päälle ruohosipulisilppua
- miehen annos
450 g kanasuikaleita tai kanafileitä paloiteltuna tai 375 g Mifu-suikaleita
1 sipuli
15 g ruokaöljyä
2 tl garam masala maustetta
1 tl kurkumaa
250 g kookosmaitoa
1 ,5 dl vettä
3 tl inkivääritahnaa
1 tl suolaa
250 g porkkanoita
250 g kukkakaalia
Päälle ruohosipulisilppua
ohjeet
- Kuori ja pilko sipuli. Kuumenna ruokaöljy kattilassa.
- Lisää joukkoon kana tai Mifu-suikaleet, garam masala, kurkuma ja sipuli. Paista sen aikaa, että kanat (tai Mifu on saanut ruskean pinnan) ovat kypsiä. Lisää joukkoon kookosmaito, vesi, inkivääritahna ja suola. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.
- Kuori ja pilko porkkanat ja paloittele kukkakaali. Lisää kasvikset keittoon ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kasviksiin saa jäädä purutuntumaa.
- Lisää ruohosipuli annoksen päälle tarjoiltaessa.