Mausteinen porkkanasalaatti
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
1
hourMausteinen porkkanasalaatti hivenen jouluinen mutta ei liian. Tämä sopii vaikka porkkanalaatikon tilalle joulupöytään tai vaan lounaaksi.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
800 g porkkanoita
250 g salaattijuustoa (3%)
80 g manteleita
- kastike naisen annos
20 g oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1 ½ tl kanelia
3/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria ja muskottipähkinää
- miehen annos
900 g porkkanoita
375 g salaattijuustoa (3%)
120 g manteleita
- kastike miehen annos
30 g oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 1/2 rkl sitruunamehua
2 tl kanelia
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria ja muskottipähkinää
Ohjeet
- Kuori porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada pois keitinvesi ja jäähdytä porkkanat.
- Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Viipaloi porkkanat kastikkeen joukkoon ja anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
- Murenna juusto porkkanoiden joukkoon. Rouhi mantelit. Sekoita ne porkkanoihin. Nostele salaatti varovasti sekaisin.
- Vinkki! Valmista salaatti jo edellisenä päivänä ja anna maustua jääkaapissa.
- Syö 1/3 osa salaatista tällä aterialla.