Meksikolainen kanakeitto
3
annosta45
minutesMaukas ja hieman tulinen kanakeitto on maukas ja täyttävä ruoka. Herkulliset vihannekset antavat keitolle makua ja ruokaisuutta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
1 punainen paprika
20 g oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl chilirouhetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
8 dl vettä
200 g kanan paistileikkeitä, maustamaton tai 200 g tofua
1 tlk (380 g/230 g) mustapapuja suolaliemessä
Lisäksi tuoretta korianteria ja jalapenoa
60 g creme fraichea
- miehen annos
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
3 lehtisellerin vartta
1 punainen paprika
30 g oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyreetä
2/3 tl cayennepippuria
2/3 tl savupaprikajauhetta
2/3 tl chilirouhetta
1 1/2 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
9 dl vettä
350 g kanan paistileikkeitä, maustamaton tai 350 g tofua
1 tlk (380 g/230 g) mustapapuja suolaliemessä
Lisäksi tuoretta korianteria ja jalapenoa
120 g creme fraichea
ohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi porkkanat.
- Kuutioi lehtisellerit. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi paprika.
- Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pehmeiksi, noin 5 minuuttia.
- Lisää tomaattipyree ja mausteet ja kuullota vielä hetki.
- Lisää kattilaan puolet vedestä ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kasviksia reilu kymmenen minuuttia.
- Lisää kattilaan loput vedet sekä kanan paistileikkeet. Kuumenna kiehuvaksi.
- Keitä kanoja kannen alla vielä 15 minuuttia. Nosta kypsät ja pehmeät kanat pois kattilasta.
- Soseuta kasvikset sauvasekoittimella.
- Lisää kattilaan huuhdellut, valutetut pavut. Jos käytät tofua lisää se tässä vaiheessa kuutioituna. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
- Riivi kana haarukalla ja nosta takaisin keittoon. Viimeistele korianterilla ja jalapenosuikaleilla. Syö creme fraichen kanssa.