Meloni-katkarapukeitto
Annokset
2
annostaValmistusaika
20
minutesTässä raikkaassa keitossa on maut kohdallaan. Siinä kohtaa melonin makeus, chilin tulisuus ja avokadon kermaisuus.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
1/2 cantaloupe-meloni
2/3 kurkku
140 g avokadoa
1/2 tl srirachaa (tai jos haluat tulisempaa, niin lisää maun mukaan)
1/2 tl suolaa
pippuria
300 g katkarapuja
1 limen mehu
1/2 punainen chili
1/2 dl tuoretta korianteria
suolaa
- miehen annos
1/2 cantaloupe-meloni
1 kurkku
200 g avokadoa
1 tl srirachaa (tai jos haluat tulisempaa, niin lisää maun mukaan)
1/2 tl suolaa
pippuria
400 g katkarapuja
1 limen mehu
2/3 punainen chili
2/3 dl tuoretta korianteria
suolaa
ohjeet
- Sulata katkaravut. Poista chilin siemenet ja hienonna chili sekä korianteri. Yhdistä katkaravut, chili, limen mehu, hienonnettu korianteri ja suola. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Poista melonin siemenet ja koverra hedelmäliha irti. Kuori kurkku ja poista siemenet. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra sisältö. Yhdistä meloni, kurkku, avokado, sriracha ja suola. Soseuta teho- tai sauvasekoittimella. Maista ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Jäähdytä kylmäksi.
- Lisää katkaravut keiton päälle.