Merimiespihvit
4
annosta2
hoursMerimiespihvi on perinteinen ruoka jossa naudanlihaa kypsennetään pitkään sipulissa. Tässä versiossa korvasimme perunat kukkakaalilla ja porkkanalla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
4 porkkanaa
1/2 kukkakaali
2 kpl sipulia
400 g merimiespihvi-lihaa tai 160 g soijasuikaleita
1/2 ruukkua timjamia
20 g voita
7 maustepippuria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 laakerinlehteä
1 lihaliemikuutiota
5 dl vettä
- miehen annos
5 porkkanaa
1 kukkakaali
2 kpl sipulia
600 g merimiespihvi-lihaa tai 240 g soijasuikaleita
1/2 ruukkua timjamia
40 g voita
8 maustepippuria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
3 laakerinlehteä
1 1/2 lihaliemikuutiota
6 dl vettä
Ohjeet
- Pilko sipulit.
- Ruskista sipulit ja lihaviipaleet tai liotetut soijasuikaleet, mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Pilko porkkanat kiekoiksi ja leikkaa kukkakaali ohuiksi paloiksi.
- Kuumenna vesi ja liota sinne lihaliemikuutio.
- Lado pataan kerroksittain porkkanoita, kukkakaalia, lihaa ja sipulia sekä mausteita (maustepippurit, suolaa, mustapippuria, laakerinlehdet ja hienonnettua timjamia).
- Kaada päälle lihalientä niin että ainekset peittyvät. Paista 175 asteessa noin 90 min.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa merimiespihvistä.