Merimiespihvit

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

2

hours 

Merimiespihvi on perinteinen ruoka jossa naudanlihaa kypsennetään pitkään sipulissa. Tässä versiossa korvasimme perunat kukkakaalilla ja porkkanalla.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 4 porkkanaa

  • 1/2 kukkakaali

  • 2 kpl sipulia

  • 400 g merimiespihvi-lihaa tai 160 g soijasuikaleita

  • 1/2 ruukkua timjamia

  • 20 g voita

  • 7 maustepippuria

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 2 laakerinlehteä

  • 1 lihaliemikuutiota

  • 5 dl vettä

  • miehen annos
  • 5 porkkanaa

  • 1 kukkakaali

  • 2 kpl sipulia

  • 600 g merimiespihvi-lihaa tai 240 g soijasuikaleita

  • 1/2 ruukkua timjamia

  • 40 g voita

  • 8 maustepippuria

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 3 laakerinlehteä

  • 1 1/2 lihaliemikuutiota

  • 6 dl vettä

Ohjeet

  • Pilko sipulit.
  • Ruskista sipulit ja lihaviipaleet tai liotetut soijasuikaleet, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Pilko porkkanat kiekoiksi ja leikkaa kukkakaali ohuiksi paloiksi.
  • Kuumenna vesi ja liota sinne lihaliemikuutio.
  • Lado pataan kerroksittain porkkanoita, kukkakaalia, lihaa ja sipulia sekä mausteita (maustepippurit, suolaa, mustapippuria, laakerinlehdet ja hienonnettua timjamia).
  • Kaada päälle lihalientä niin että ainekset peittyvät. Paista 175 asteessa noin 90 min.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa merimiespihvistä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!