Minttu-vinegrette-salaatti
2
Annosta30
minutesRaikas minttu-vinegrette-salaatti on näyttävän ulkonäkönsä lisäksi herkullinen-
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 ruukku salaattia
100 g rucolaa
200 g tofua
5 g oliivi- ja rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
2/3 ruukku minttua
40 g saksanpähkinöitä
100 g granaattiomenansiemeniä
- Minttu-vinegrette naisen annos
15 g oliivi- ja rypsiöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/3 ruukku minttua
- miehen annos
1 ruukku salaattia
150 g rucolaa
300 g tofua
10 g oliivi- ja rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
2/3 ruukku minttua
60 g saksanpähkinöitä
150 g granaattiomenansiemeniä
- Minttu-vinegrette miehen annos
20 g oliivi- ja rypsiöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/3 ruukku minttua
Ohjeet
- Lado lautaselle salaattia, rucolaa ja mintunlehtiä. Säästä minttua sen verran, että sitä tulee noin 1 dl verran vinegretteen.
- Kuori granaattiomena. (Kannattaa kattoa vaikka youtubesta ”how to peel a pomegranate” )
- Lisää salaattiin granaattiomenan siemenet ja murskattuja saksanpähkinöitä.
- Siivuta tofu ja painele talouspaperilla kosteus pois tofun pinnalta. Paista tofua pienessä lorauksessa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tee vinegrette yhdistämällä kaikki ainekset ja ajamalla seos tasaiseksi teho- tai sauvasekoittimella.
- Nostele tofu viipaleet salaatin päälle ja pirskottele vielä vinegrette.
- Syö tällä aterialla puolet salaatista.