Minttu-vinegrette-salaatti

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Raikas minttu-vinegrette-salaatti on näyttävän ulkonäkönsä lisäksi herkullinen-

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 ruukku salaattia

  • 100 g rucolaa

  • 200 g tofua

  • 5 g oliivi- ja rypsiöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 2/3 ruukku minttua

  • 40 g saksanpähkinöitä

  • 100 g granaattiomenansiemeniä

  • Minttu-vinegrette naisen annos
  • 15 g oliivi- ja rypsiöljyä

  • 1 rkl omenaviinietikkaa

  • 4 rkl sitruunamehua

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/3 ruukku minttua

  • miehen annos
  • 1 ruukku salaattia

  • 150 g rucolaa

  • 300 g tofua

  • 10 g oliivi- ja rypsiöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 2/3 ruukku minttua

  • 60 g saksanpähkinöitä

  • 150 g granaattiomenansiemeniä

  • Minttu-vinegrette miehen annos
  • 20 g oliivi- ja rypsiöljyä

  • 1 rkl omenaviinietikkaa

  • 4 rkl sitruunamehua

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/3 ruukku minttua

Ohjeet

  • Lado lautaselle salaattia, rucolaa ja mintunlehtiä. Säästä minttua sen verran, että sitä tulee noin 1 dl verran vinegretteen.
  • Kuori granaattiomena. (Kannattaa kattoa vaikka youtubesta ”how to peel a pomegranate” )
  • Lisää salaattiin granaattiomenan siemenet ja murskattuja saksanpähkinöitä.
  • Siivuta tofu ja painele talouspaperilla kosteus pois tofun pinnalta. Paista tofua pienessä lorauksessa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tee vinegrette yhdistämällä kaikki ainekset ja ajamalla seos tasaiseksi teho- tai sauvasekoittimella.
  • Nostele tofu viipaleet salaatin päälle ja pirskottele vielä vinegrette.
  • Syö tällä aterialla puolet salaatista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!