Mustikkainen kanasalaatti
4
Annosta15
minutesTässä salaatissa mustikat maistuu niin salaatissa kuin vinagretessakin. Ihanaa suolaisuutta tuo sinihomejuusto.
Jos haluat syödä salaatin tuoreempana, niin valmista salaatti kahdessa erässä. Jaa annos puoliksi ja valmista ensimmäinen erä viikon 7. neljäntenä päivänä ja toinen erä kuudentena päivänä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g kanasuikaleita tai 320 g Mifu-suikaleita
mustapippuria
suolaa
1 ruukku salaattia (esim. tammenlehti- tai jääsalaattia)
1/2 kurkku
1 omena
100 g mustikoita
75 g sinihomejuustoa
- mustikkavinaigrette naisen annos
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
70 g mustikoita
- miehen annos
600 g kanasuikaleita tai 500 g Mifu-suikaleita
mustapippuria
suolaa
1 ruukku salaattia (esim. tammenlehti- tai jääsalaattia)
1 kurkku
2 omenaa
150 g mustikoita
150 g sinihomejuustoa
- mustikkavinaigrette miehen annos
45 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
100 g mustikoita
Ohjeet
- Paista kanasuikaleet pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Valmista mustikkainen vinaigrette soseuttamalla mustikat sauvasekoittimella. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Kuutioi omenat, kurkku ja sinihomejuusto. Levitä revitty salaatti, kanasuikaleet, omenat, kurkku ja sinihomejuusto laakealle tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle mustikat. Tarjoa mustikkavinaigretten kanssa.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa salaatista ja vinaigrettesta.