Naudan ulkofileepihviä ja varsiparsakaalia valkosipulidipillä
2
annosta20
minutes3
hoursYksinkertaista ja maukasta. Varaa kuitenkin aikaa lihan maustumiseen, koska hyvin marinoituneen lihan koostumus on mureampi ja maukkaampi.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
200 g naudan ulkofilepihviä tai 200 g tofua
150 g varsiparsakaalia
ripaus suolaa
2 tomaattia (esim. San Marzano)
10 g ruokaöljyä paistamiseen
- dippi naisen annos
150 g turkkilaista jugurttia
1 tl valkosipulijauhetta
,5 tl suolaa
- marinadi naisen annos
2 rkl sitruunamehua
2 rkl valkoviinietikkaa
1 ,5 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi
- miehen annos
300 g naudan ulkofilepihviä tai 300 g tofua
200 g varsiparsakaalia
3 tomaattia (esim. San Marzano)
15 g ruokaöljyä paistamiseen
- Dippi miehen annos
300 g turkkilaista jugurttia
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
- marinadi miehen annos
3 rkl sitruunamehua
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 -2 valkosipulinkynttä ohuiksi siivuiksi viipaloituna
ohjeet
- Sekoita kaikki dipin ainekset keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin.
- Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja lisää joukkoon liha tai tofua. Anna marinoitua useampi tunti tai yön yli jääkaapissa. Marinadi ja liha tai tofu kannattaa laittaa pakastepussiin, josta sulkemisvaiheessa on puristettu ilma pois. Näin marinadi on varmasti kosketuksissa lihaan tai tofuun. Ota naudan ulkofile huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta, jotta se kypsyy tasaisesti.
- Paista ensin varsiparsakaalit osassa öljyä muutaman minuutin ajan niin, että niihin jää kuitenkin rapsakkuutta. Siirrä varsiparsakaalit sivuun ja ripauta päälle suolaa. Lisää pannulle loppu öljy ja paista ulkofilettä tai viipaloitua tofua noin 3-4 minuuttia per puoli, kunnes liha tai tofu on kauniin ruskeaa.
- Leikkaa tomaatit siivuiksi juuri ennen tarjoilua.