Nektariini-fetasalaatti ja grillattua kanaa
3
annosta30
minutesPitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- salaatti naisen annos
1 ruukku salaattia
200 g nektariinia
1 kurkku
2 vartta kevätsipulia
tuoretta basilikaa
60 g fetaa
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
- naisen annos
300 g kanan paistileikkeitä tai 300 g tofua
- marinadi naisen annos
1/2 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl oreganoa
1 tl korianteria
1 tl minttua
10 g öljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
- salaatti miehen annos
1 ruukku salaattia
300 g nektariinia
1 kurkku
3 vartta kevätsipulia
tuoretta basilikaa
120 g fetaa
15 g oliivi- tai rypsöljyä
1/2 sitruunan mehu
- miehen annos
450 g kanan paistileikkeitä tai 450 g tofua
- marinadi miehen annos
1/2 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
1 ,5 tl oreganoa
1 ,5 tl korianteria
1 ,5 tl minttua
15 g öljyä
1 ,5 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
OHJEET
- Valmista ensin marinadi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Laita kanat tai siivutettu tofu marinadiin vähintään siksi aikaa, kun teet salaatin, voit jättää marinoitumaan pitemmäksikin aikaa esim. yön yli.
- Huuhtaise salaatti ja revi salaatin lehdet kulhon pohjalle salaatin pohjaksi.
- Pese ja viipaloi nektariini.
- Halkaise kurkku pituussuunnassa ja kaiverra sisus pois (näin salaatista ei tule niin vetistä). Viipaloi puolikkaat puolikuiksi.
- Silppua kevätsipuli ja basilikaa.
- Yhdistä salaatin ainekset ja murustele päälle fetaa. Lorauta päälle vielä oliiviöljyä ja sitruunamehua.
- Paista kanat tai tofut kypsiksi joko pannulla tai grillissä.