Nizzansalaatti

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

20

minutes

Nizzansalaatti on Ranskan Nizzan kaupungin mukaan nimetty, raakoja kasviksia, kalaa ja kananmunaa sisältävä salaattiruoka, joka tunnetaan ympäri maailmaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 kesäkurpitsa (n. 300 g)

  • 1 makea sipuli

  • 200 g tonnikalapaloja vedessä

  • 3 tomaattia

  • 100 g vihreitä papuja

  • 2 keitettyä kananmunaa

  • 40 g sardiinifileitä öljyssä

  • 70 g oliiveja

  • 1 ruukku salaattia

  • kastike naisen annos
  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1/2 rkl sitruunamehua

  • 1/2 rkl valkoviinietikkaa

  • 1/2 rkl sinappia

  • 1/2 tl kuivattua kirveliä

  • mustapippuria

  • miehen annos
  • 1 kesäkurpitsa (n. 300 g)

  • 1 makea sipuli

  • 300 g tonnikalapaloja vedessä

  • 4 tomaattia

  • 200 g vihreitä papuja

  • 5 keitettyä kananmunaa

  • 40 g sardiinifileitä öljyssä

  • 100 g oliiveja

  • 1 ruukku salaattia

  • kastike miehen annos
  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 rkl sinappia

  • 1 tl kuivattua kirveliä

  • mustapippuria

Ohjeet

  • Kuori ja paloittele kesäkurpitsa ja sipuli. Valuta vesi pois tonnikalasta ja lisää kesäkurpitsan ja sipulin joukkoon.
  • Jos käytät tuoreita vihreitä papuja, kiehauta niitä pari minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja paloittele ne sopivan kokoisiksi. Jos käytät säilykepapuja, huuhtele ja pilko.
  • Huuhdo ja pilko mukaan tomaatit ja salaatti. Kuori ja lohko kananmunat joukkoon. Lisää sardiinit ja oliivit päälle.
  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja lisää salaatin joukkoon.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!