Nizzansalaatti
3
Annosta20
minutesNizzansalaatti on Ranskan Nizzan kaupungin mukaan nimetty, raakoja kasviksia, kalaa ja kananmunaa sisältävä salaattiruoka, joka tunnetaan ympäri maailmaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
1 makea sipuli
200 g tonnikalapaloja vedessä
3 tomaattia
100 g vihreitä papuja
2 keitettyä kananmunaa
40 g sardiinifileitä öljyssä
70 g oliiveja
1 ruukku salaattia
- kastike naisen annos
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 rkl sitruunamehua
1/2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 rkl sinappia
1/2 tl kuivattua kirveliä
mustapippuria
- miehen annos
1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
1 makea sipuli
300 g tonnikalapaloja vedessä
4 tomaattia
200 g vihreitä papuja
5 keitettyä kananmunaa
40 g sardiinifileitä öljyssä
100 g oliiveja
1 ruukku salaattia
- kastike miehen annos
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sinappia
1 tl kuivattua kirveliä
mustapippuria
Ohjeet
- Kuori ja paloittele kesäkurpitsa ja sipuli. Valuta vesi pois tonnikalasta ja lisää kesäkurpitsan ja sipulin joukkoon.
- Jos käytät tuoreita vihreitä papuja, kiehauta niitä pari minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja paloittele ne sopivan kokoisiksi. Jos käytät säilykepapuja, huuhtele ja pilko.
- Huuhdo ja pilko mukaan tomaatit ja salaatti. Kuori ja lohko kananmunat joukkoon. Lisää sardiinit ja oliivit päälle.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja lisää salaatin joukkoon.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.