Nokkosmunakas

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

15

minutes

Nokkonen sopii hyvin munakkaaseen. Tämä täyteläisen makuinen munakas on hyvä raudan lähde.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 10 g rypsi- tai oliiviöljyä

  • 2 kpl kevätsipulia (silputtuna)

  • 4 kpl munaa

  • 5 rkl vettä

  • 1/4 tl mustapippuria

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 dl nokkosta (ryöpättynä, hienonnettuna) tai yksi pussi (250 g) pakastepinaattia tai 1 rkl kuivattua nokkosta

  • 60 g juustoa (raastettuna)

  • miehen annos
  • 15 g rypsi- tai oliiviöljyä

  • 2 kpl kevätsipulia (silputtuna)

  • 6 kpl munaa

  • 7 rkl vettä

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 dl nokkosta (ryöpättynä, hienonnettuna) tai yksi pussi (250 g) pakastepinaattia tai 1 rkl kuivattua nokkosta

  • 90 g juustoa (raastettuna)

Ohjeet

  • Kuullota öljyssä pannulla kevätsipulia hetki.
  • Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita joukkoon vesi, mausteet ja hienonnettu nokkonen. Voit käyttää myös pakastepinaattia.
  • Kaada munakasseos pannulle. Kerää paistamisen aikana munakasmassa rauhallisin vedoin esimerkiksi puuhaarukalla muutamilla vedoilla reunoilta keskelle, jotta munakas hyytyisi tasaisesti. Munakas on kypsä, kun pohja on kullankeltainen ja pinta on vielä kostea ja kiiltävä.
  • Ripottele juustoraaste munakkaan pinnalle.
  • Syö tällä aterialla puolet munakkaasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!