Omena-clafoutis eli ranskalainen omenapannukakku

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

1

hour 

Clafoutis on ranskalainen pannukakku. Sen rakenne on ihanan ilmava ja siihen tulee makua kanelista sekä vaniljasta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • 500 g (eli noin 2) omenaa

  • rypsiöljyä vuoan voiteluun

  • 4 kananmunaa

  • 1/2 dl erytritolia

  • 1/2 tl vaniljajauhetta

  • 200 g creme fraichea (12%)

  • 40 g mantelijauhoja

  • 2 rkl pofiberia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl kanelia

  • 1/4 tl suolaa

Ohjeet

  • Voitele uunivuoka (vetoisuus 2 litraa). Pese omenat ja poista siemenkodat. Puolita omenat ja viipaloi ohuiksi. Levitä viipaleet limittäin vuoan pohjalle.
  • Vaahdota munat ja erytritoli kevyesti sähkövatkaimella. Lisää creme fraiche varovasti sekoittaen.
  • Yhdistä erillisessä kulhossa mantelijauho, pofiber, leivinjauhe, kaneli ja suola. Lisää munaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina omenoiden päälle.
  • Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pannukakku on juuri ja juuri hyytynyt ja saanut pintaan kauniin värin. Peitä pannari leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
  • Anna pannarin jäähtyä ja siivilöi halutessasi pinnalle tomuerytritolia.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!