Omena-fenkolipaistos
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
30
minutesOmena ja fenkoli saa lisää makua chilistä ja sitruunasta. Halloumi tuo annokseen täyteläisyyttä.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g broilerin fileesuikaleita tai 320 g Mifu-suikaleita
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
600 g fenkolia
200 g omenaa
1 sitruuna
1 rkl fenkolinsiemeniä
½ tl chilirouhetta
½ tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
120 g halloumia
- miehen annos
600 g broilerin fileesuikaleita tai 500 g Mifu-suikaleita
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
800 g fenkolia
300 g omenaa
1 sitruuna
2 rkl fenkolinsiemeniä
1 tl chilirouhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
180 g halloumia
Ohjeet
- Huuhtele fenkolit. Leikkaa fenkoleista sormimaiset oksat pois, säästä hyväkuntoiset lehdet koristelua varten. Leikkaa fenkolit pituussuunnassa puoliksi ja paloittele puolikkaat kolmeen lohkoon.
- Pilko omena lohkoiksi. Kuutioi halloumi.
- Rouhi fenkolinsiemenet kevyesti morttelissa.
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa, raasta päälle sitruunankuorta.
- Laita kaikki ainekset pannulle ja kypsennä niin kauan että kana on kypsynyt ja fenkoli pehmennyt. Purista päälle vielä sitruunanmehu.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa paistoksesta.