Paahdettu juuressalaatti

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Yrttinen paahdettu juuressalaatti on makujen sinfonia. Tämä salaatti on sopivan tukuisa jotta se pitää nälkää loitolla pitkään. 

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 3 pientä porkkanaa

  • 4 kpl (300 g) punajuuria

  • 2 juuripersiljaa

  • 3 salottisipuleita

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 10 g öljyä

  • 10 g voita

  • 1 oksa rosmariinia hienonnettuna

  • 1 dl salvianlehtiä

  • 2 rkl kuivattua timjamia

  • 1 tl suolaa

  • 300 g salaattijuustoa 10% (fetan tyyppinen juusto)

  • kastike naisen annos
  • 20 g oliiviöljyä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1 tl viinietikkaa

  • 1 tl raastettua appelsiininkuorta

  • ripaus suolaa

  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja lehtipersiljaa

  • miehen annos
  • 5 pientä porkkanaa

  • 5 –7 kpl (500 g) punajuuria

  • 3 juuripersiljaa

  • 4 salottisipuleita

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 15 g öljyä

  • 20 g voita

  • 1 oksa rosmariinia hienonnettuna

  • 1 dl salvianlehtiä

  • 3 rkl hienonnettua timjamia

  • 1 tl suolaa

  • 450 g salaattijuustoa 10% (fetan tyyppinen juusto)

  • kastike miehen annos
  • 30 g oliiviöljyä

  • 3 rkl sitruunamehua

  • 2 tl viinietikkaa

  • 2 tl raastettua appelsiininkuorta

  • ripaus suolaa

  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja lehtipersiljaa

Ohjeet

  • Pese ja kuori porkkanat, punajuuret ja juuripersiljat. Leikkaa porkkanat ja juuripersiljat isohkoiksi paloiksi, viipaloi punajuuret. Kuori salottisipulit ja halkaise puoliksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  • Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon öljy, voinokareet, hienonnetut yrtit ja suola. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Sekoita kastikkeen ainekset tuoreita yrttejä lukuun ottamatta keskenään kulhossa ja sekoita paahdettujen kuumien kasvisten joukkoon.
  • Lisää tuoreet yrtit ja salaattijuusto.
  • Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!