Paahdettu juuressalaatti
3
annosta45
minutesYrttinen paahdettu juuressalaatti on makujen sinfonia. Tämä salaatti on sopivan tukuisa jotta se pitää nälkää loitolla pitkään.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
3 pientä porkkanaa
4 kpl (300 g) punajuuria
2 juuripersiljaa
3 salottisipuleita
2 valkosipulinkynttä
10 g öljyä
10 g voita
1 oksa rosmariinia hienonnettuna
1 dl salvianlehtiä
2 rkl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
300 g salaattijuustoa 10% (fetan tyyppinen juusto)
- kastike naisen annos
20 g oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl viinietikkaa
1 tl raastettua appelsiininkuorta
ripaus suolaa
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja lehtipersiljaa
- miehen annos
5 pientä porkkanaa
5 –7 kpl (500 g) punajuuria
3 juuripersiljaa
4 salottisipuleita
3 valkosipulinkynttä
15 g öljyä
20 g voita
1 oksa rosmariinia hienonnettuna
1 dl salvianlehtiä
3 rkl hienonnettua timjamia
1 tl suolaa
450 g salaattijuustoa 10% (fetan tyyppinen juusto)
- kastike miehen annos
30 g oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
2 tl viinietikkaa
2 tl raastettua appelsiininkuorta
ripaus suolaa
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja lehtipersiljaa
Ohjeet
- Pese ja kuori porkkanat, punajuuret ja juuripersiljat. Leikkaa porkkanat ja juuripersiljat isohkoiksi paloiksi, viipaloi punajuuret. Kuori salottisipulit ja halkaise puoliksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon öljy, voinokareet, hienonnetut yrtit ja suola. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Sekoita kastikkeen ainekset tuoreita yrttejä lukuun ottamatta keskenään kulhossa ja sekoita paahdettujen kuumien kasvisten joukkoon.
- Lisää tuoreet yrtit ja salaattijuusto.
- Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä.