Paahdettu vihersalaatti
3
Annosta30
minutes
Paahdettu vihersalaatti on sopivan rapea ja paahteinen. Ihanan raikkaan tujauksen antaa wasabi-kastike.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
500 g sydän-, cosmopolitan- tai romainesalaattia
1 vihreä paprika
10 g öljyä
suolaa
6 kananmunaa
125 g lehtikaalia
10 g öljyä
2 tl valkoviinietikkaa
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
- Kastike naisen annos
200 g crème fraîchea (ranskankermaa, 12 %)
1 tl wasabia
1 rkl sitruunanmehua
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
- miehen annos
600 g sydän-, cosmopolitan- tai romainesalaattia
1 vihreä paprika
15 g öljyä
suolaa
9 kananmunaa
150 g lehtikaalia
15 g öljyä
3 tl valkoviinietikkaa
1/3 tl suolaa
ripaus mustapippuria
- Kastike miehen annos
300 g crème fraîchea (ranskankermaa, 12 %)
1 1/2 tl wasabia
1 1/2 rkl sitruunanmehua
1/3 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Ohjeet
- Sekoita öljy ja mausteet sekä lehtiruodista revityt lehtikaalit keskenään. Levitä lehtikaaliseos pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Leikkaa salaattikerät pitkittäin kahtia tai neljään osaan koosta riippuen. Pilko paprika pieniksi paloiksi. Asettele salaattikerät lehtikaalin kanssa pellin laidoille. Lisää paprikan palat. Lisää salaattien päälle öljyä ja suolaa. Laita pelti paistumaan uuniin vielä noin 10 minuutiksi kunnes lehtikaalit on rapsakoita ja salaatit saaneet väriä.
- Keitä ja jäähdytä kananmunat. Kuori ja halkaise ne.
- Valmista kastike sekoittamalla mausteet ranskankerman joukkoon. Anna maustua.
- Asettele salaatit ja munanpuolikkaat tarjoiluvadille tai suoraan pellille. Valuta päälle kastiketta.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.