Paahdetut maa-artisokat ja jauhelihapihvit

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Maa-artisokkien kuori on ohut ja mukulat voi hyvin paahtaa ja syödä kuorineen. Valkosipulilla, rosmariinilla sekä sitruunamehulla maustetut maa-artisokat maistuvat jauhelihapihvien kanssa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • maa-artisokat naisen annos
  • 600 g maa-artisokkia

  • 4 valkosipulin kynttä

  • 1 rkl rosmariinia hienonnettuna

  • 20 g rypsi- tai oliiviöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • ripaus muskottipähkinää

  • 1/2 sitruunan mehu

  • jauhelihapihvit naisen annos
  • 350 g jauhelihaa tai 140 g soijarouhetta

  • 50 g turkkilaista jogurttia

  • 1 tl psylliumia

  • 20 g mantelijauhetta

  • 1 kananmuna

  • 1/3 tl suolaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl sipulijauhetta

  • lisäksi naisen annos
  • 40 g majoneesia

  • 1 tl dijon-sinappia

  • maa-artisokat miehen annos
  • 800 g maa-artisokkia

  • 6 valkosipulin kynttä

  • 1 1/2 rkl rosmariinia hienonnettuna

  • 30 g rypsi- tai oliiviöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • ripaus muskottipähkinää

  • 1/2 sitruunan mehu

  • jauhelihapihvit miehen annos
  • 550 g jauhelihaa tai 220 g soijarouhetta

  • 100 g turkkilaista jogurttia

  • 1 1/2 tl psylliumia

  • 30 g mantelijauhetta

  • 1 kananmuna

  • 2/3 tl suolaa

  • 1 1/2 tl paprikajauhetta

  • 1 1/2 tl sipulijauhetta

  • lisäksi miehen annos
  • 60 g majoneesia

  • 1 1/2 tl dijon-sinappia

Ohjeet

  • Pese maa-artisokat puhtaiksi juuresharjalla. Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.
  • Laita maa-artisokat ja valkosipulit uunivuokaan. Kääntele kasvikset öljyssä ja ripottele pinnalle rosmariinisilppu sekä suola. Mausta muskottipähkinällä.
  • Kypsennä maa-artisokkia 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  • Viimeistele maa-artisokat sitruunamehulla.
  • Valmista jauhelihapihvit. Sekoita jauhelihan tai liotetun soijarouheen joukkoon turkkilainen jogurtti ja kananmuna.
  • Sekoita mantelijauhe, psyllium ja mausteet sekaisin. Lisää seos jauhelihan joukkoon.
  • Taputtele taikinasta pihvejä ja asettele pihvit leivinpaperoidulle pellille.
  • Paista pihvejä 180 asteessa noin 15-20 minuuttia.
  • Sekoita majoneesi ja sinappi kastikkeeksi.
  • Syö 1/4 osa maa-artisokista, pihveistä ja majoneesista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!