Paahdetut maa-artisokat ja jauhelihapihvit
4
Annosta1
hourMaa-artisokkien kuori on ohut ja mukulat voi hyvin paahtaa ja syödä kuorineen. Valkosipulilla, rosmariinilla sekä sitruunamehulla maustetut maa-artisokat maistuvat jauhelihapihvien kanssa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- maa-artisokat naisen annos
600 g maa-artisokkia
4 valkosipulin kynttä
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
20 g rypsi- tai oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
1/2 sitruunan mehu
- jauhelihapihvit naisen annos
350 g jauhelihaa tai 140 g soijarouhetta
50 g turkkilaista jogurttia
1 tl psylliumia
20 g mantelijauhetta
1 kananmuna
1/3 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl sipulijauhetta
- lisäksi naisen annos
40 g majoneesia
1 tl dijon-sinappia
- maa-artisokat miehen annos
800 g maa-artisokkia
6 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl rosmariinia hienonnettuna
30 g rypsi- tai oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
1/2 sitruunan mehu
- jauhelihapihvit miehen annos
550 g jauhelihaa tai 220 g soijarouhetta
100 g turkkilaista jogurttia
1 1/2 tl psylliumia
30 g mantelijauhetta
1 kananmuna
2/3 tl suolaa
1 1/2 tl paprikajauhetta
1 1/2 tl sipulijauhetta
- lisäksi miehen annos
60 g majoneesia
1 1/2 tl dijon-sinappia
Ohjeet
- Pese maa-artisokat puhtaiksi juuresharjalla. Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.
- Laita maa-artisokat ja valkosipulit uunivuokaan. Kääntele kasvikset öljyssä ja ripottele pinnalle rosmariinisilppu sekä suola. Mausta muskottipähkinällä.
- Kypsennä maa-artisokkia 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Viimeistele maa-artisokat sitruunamehulla.
- Valmista jauhelihapihvit. Sekoita jauhelihan tai liotetun soijarouheen joukkoon turkkilainen jogurtti ja kananmuna.
- Sekoita mantelijauhe, psyllium ja mausteet sekaisin. Lisää seos jauhelihan joukkoon.
- Taputtele taikinasta pihvejä ja asettele pihvit leivinpaperoidulle pellille.
- Paista pihvejä 180 asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Sekoita majoneesi ja sinappi kastikkeeksi.
- Syö 1/4 osa maa-artisokista, pihveistä ja majoneesista.