Paahtopaisti ja vihannesnyytit
4
Annosta45
minutes2
hours20
minutesTämä ateria sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Nyytteihin voi laittaa suosikkikasviksia tai sitten sinne voi helposti upottaa jääkaappiin jääneet vihannesten loput. Paahtopaistin voi hyvin jättää myös mediumiksi, jolloin se on ihanan mureaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- vihannesnyytit naisen annos
2 naurista
100 g palsternakka
2 porkkanaa
1 sipuli
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
80 g Koskenlaskija ruoka & dippi
tuoretta rosmariinia
- paahtopaisti naisen annos
noin 400 g paahtopaistia tai 400 g Vöner jouluvarras tai
valmiita tofu-vartaita (SoFine)20 g oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
rosmariinia
- piparjuurimajoneesi naisen annos
60 g majoneesia
1 1/2 tl piparjuurta tai piparjuuritahnaa
- vihannesnyytit miehen annos
3 naurista
150 g palsternakkaa
3 porkkanaa
1 sipuli
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
120 g Koskenlaskija ruoka & dippi
tuoretta rosmariinia
- paahtopaisti miehen annos
noin 600 g paahtopaistia tai 600 g Vöner jouluvarras tai 600 g
valmiita tofu-vartaita (SoFine)30 g oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
rosmariinia
- piparjuurimajoneesi miehen annos
90 g majoneesia
2 tl piparjuurta
Ohjeet
- Pese ja kuori nauriit, porkkanat sekä palsternakat. Pilko pieniksi.
- Kuori ja pilko sipulit.
- Ota neljä reilua palaa foliota ja jaa vihannekset neljään folioon.
- Mausta vihannekset suolalla, pippurilla ja rosmariinilla.
- Jaa Koskenlaskija vihannesten päälle.
- Tee foliosta nyyttejä. Laita nyytit uuniin 200 asteseen 20 minuutiksi ja jätä sitten nyytit uuniin paistin kanssa hautumaan.
- Kuivaa lihan pinta kevyesti talouspaperilla ja hiero siihen öljyä tai kirkastettua voita. Kuumenna valurauta- tai grillipannu ja paista liha joka puolelta kauniin ruskeaksi.
- Siirrä paisti uunivuokaan ja hiero lihan pintaan mustapippuria sekä rosmariinia. Työnnä lämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on oikea. Jos haluat paistin punertavana (medium), jätä sisälämpötila 53–57 asteeseen. Aavistuksen punertavan paistin sisälämpötila on 58–62 astetta ja täysin kypsän paistin sisälämpötila 65 astetta. Paistoaika vaihtelee lihan paksuuden mukaan, tavallisesti noin 1–1½ tuntia/kg.
- Jos käytät Vöneriä valmista se pakkauksen ohjeen mukaan.
- Ota vuoka pois uunista ja anna lihan vetäytyä ja jäähtyä hetken aikaa.
- Sekoita majoneesi ja piparjuuritahna.
- Syö 1/4 paistista ja majoneesista sekä yksi vihannesnyytti.