Pähkinäinen suklaakakku

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Viikon herkkubonus on pähkinäinen suklaakakku! Tässä on kaksi naisen annosta ja noin 1 1/2 miehen annosta. Tämä sopii hyvin kahvipöytään. Kakku ei ole mahdottoman makea, mutta lisäämällä erytritolin (tai karppisokerin) määrää saat siitä makeamman. Päälle sopii loistavasti vadelmat ja pensasmustikat.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • 4 kpl kananmunia

  • 80 g Herkutella sokeroimaton -levitettä tai maapähkinävoita

  • 2 dl mantelimaitoa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 rkl psylliumia

  • 1 1/2 dl pofiberia

  • 3 rkl erytritolia (tai karppisokeria)

  • 3 rkl kaakaojauhetta

  • Päälle
  • 200 g marjoja

Ohjeet

  • Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.
  • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
  • Lisää keltuaisten joukkoon Herkutella-levite ja mantelimaito.
  • Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää taikinaan. Vatkaa taikina tasaiseksi.
  • Sekoita varovasti sekaan valkuaisvaahto.
  • Paista kakkua 175 asteessa noin puoli tuntia. Kakku voi jäädä keskeltä vähän pehmeäksi.
  • Tarjoile marjojen kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!