Pähkinäiset kyssäkaalipihvit ja kanaa
4
Annosta45
minutesKyssäkaalista valmistuu maukkaat pihvit jotka saavat seurakseen kanpihvit sekä sinappisen dipin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- kyssäkaalipihvit naisen annos
2/3 kyssäkaali
1 porkkana
1/2 purjo
1/2 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1 dl creme fraichea (12%)
2 kananmunaa
1/2 dl pofiberia
1 tl psylliumia
40 g mantelijauhetta tai muuta pähkinäjauhetta
½ tl oreganoa tai meiramia
- kanafileet naisen annos
300 g broilerin rintafileitä tai 300 g tofua
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
curryjauhetta
10 g öljyä
- dippikastike naisen annos
150 g creme fraichea (12%)
1 tl (dijon)sinappia
suolaa
ripaus mustapippuria
- kyssäkaalipihvit miehen annos
1 kyssäkaali
2 porkkanaa
1 purjo
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2 dl creme fraichea (12%)
3 kananmunaa
1 dl pofiberia
1 1/2 tl psylliumia
60 g mantelijauhetta tai muuta pähkinäjauhetta
1 tl oreganoa tai meiramia
- kanafileet miehen annos
450 g broilerin rintafileitä tai 450 g tofua
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
curryjauhetta
15 g öljyä
- dippikastike miehen annos
200 g creme fraichea (12%)
2 tl (dijon)sinappia
suolaa
ripaus mustapippuria
Ohjeet
- Raasta kuorittu kyssäkaali ja porkkanat. Hienonna purjo.
- Sekoita creme fraicheen munat, pofiber, psyllium, manteli- tai pähkinäjauhe ja mausteet. Lisää seos kasvisraasteen joukkoon ja sekoita. Muotoile massasta pihvejä.
- Levittele pihvit leivinpaperoidulle pellille.
- Laita pellille kanafileet tai kuivatut, viipaloidut tofut. Sivele fileiden tai tofujen päälle öljy ja ripottele päälle mausteita makusi mukaan.
- Paista pihvejä ja fileitä 200 asteessa noin 20-30 minuuttia, niin että pihvit ovat saaneet kauniin ruskean pinnan ja fileet ovat kypsyneet. Voit kääntää niitä kerran paistamisen aikana.
- Sekoita dippikastike paistamisen aikana. Lisää creme fraicheen sinappi ja mausteet.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa pihveistä, dippikastikkeesta ja fileistä tai tofusta.