Pähkinäkuorrutettu lohi ja paahdettu broccolini
4
Annosta45
minutesPähkinäkuorrutus tuo lohelle ihanan rapsakan pinnan. Raikkautta annokseen tuo sitruuna.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g lohifilettä
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
80 g rouhittuja pähkinöitä tai siemeniä
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 dl tilliä tai persiljaa
1 tl suolaa
300 g broccoliinia
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 sitruuna
suolaa
mustapippuria
- miehen annos
600 g lohifilettä
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
120 g rouhittuja pähkinöitä tai siemeniä
2 rkl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 1/2 dl tilliä tai persiljaa
1 1/2 tl suolaa
450 g broccoliinia
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 sitruuna
suolaa
mustapippuria
Ohjeet
- Hienonna pähkinäsekoitus veitsellä karkeaksi rouheeksi.
- Sekoita pähkinät öljyyn. Lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä persilja tai tilli. Mausta ripauksella suolaa.
- Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pane kalafilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin, mausta pinta suolalla ja levitä kuorrutus tasaisesti kalan pinnalle.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Laita broccolinin versot uunipellille. Valuta oliiviöljyä broccolineille. Leikkele sitruunaviipaleita päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda broccolineja uunissa 10 minuuttia.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa lohesta ja broccoliineista.