Pähkinäkuorrutettu lohi ja paahdettu broccolini

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Pähkinäkuorrutus tuo lohelle ihanan rapsakan pinnan. Raikkautta annokseen tuo sitruuna.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g lohifilettä

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 80 g rouhittuja pähkinöitä tai siemeniä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 tl raastettua sitruunankuorta

  • 1 dl tilliä tai persiljaa

  • 1 tl suolaa

  • 300 g broccoliinia

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 sitruuna

  • suolaa

  • mustapippuria

  • miehen annos
  • 600 g lohifilettä

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 120 g rouhittuja pähkinöitä tai siemeniä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 2 tl raastettua sitruunankuorta

  • 1 1/2 dl tilliä tai persiljaa

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 450 g broccoliinia

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 sitruuna

  • suolaa

  • mustapippuria

Ohjeet

  • Hienonna pähkinäsekoitus veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  • Sekoita pähkinät öljyyn. Lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä persilja tai tilli. Mausta ripauksella suolaa.
  • Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pane kalafilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin, mausta pinta suolalla ja levitä kuorrutus tasaisesti kalan pinnalle.
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Laita broccolinin versot uunipellille. Valuta oliiviöljyä broccolineille. Leikkele sitruunaviipaleita päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda broccolineja uunissa 10 minuuttia.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa lohesta ja broccoliineista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!