Paistettua maksaa vihanneshöystöllä

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

1

hour 

Toiveresepti! Meiltä on toivottu maksareseptejä ja nyt tulee ensimmäinen. Itse maksa paistuu nopeasti, mutta vihanneshöystöä kannattaa haudutella rauhassa miedolla lämmöllä, niin saat siitä ihanan pehmeää. Vihanneshöystöön voit upottaa jääkaappiin jääneitä vihannesten loppuja.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINESOSAT

  • naisen annos
  • 300 g naudan maksaa tai 300 g tofua

  • suolaa

  • pippuria

  • 10 g voita

  • vihanneshöystö naisen annos
  • 2 sipulia

  • 100 g parsakaalia

  • 1 porkkana

  • 1 paprika

  • 10 g öljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1 tl provencale-mausteseosta

  • 45 g majoneesia

  • miehen annos
  • 450 g naudan maksaa tai 450 g tofua

  • suolaa

  • pippuria

  • 20 g voita

  • vihanneshöystö miehen annos
  • 3 sipulia

  • 200 g parsakaalia

  • 2 porkkana

  • 1 paprika

  • 15 g öljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 1/2 tl provencale-mausteseosta

  • 75 g majoneesia

OHJEET

  • Aloita valmistamalla vihanneshöystö. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita paistumaan öljyssä pannulle miedolle lämmölle. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi kiekoiksi. Paloittele vielä parsakaali ja papria. Lisää loput vihannekset pannulle. Anna hautua rauhassa niin kauan että ne ovat pehmenneet. Mausta suolalla, pippurilla ja provencale-mausteseoksella.
  • Vihannesten kypsyessä valmistele maksa. Poista maksasta kalvot ja viipaloi maksa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Taputtele viipaleiden pinta kuivaksi ja mausta.
  • Jos käytät tofua, viipaloi tofu ja kuivaa pinta. Mausta.
  • Siirrä kypsät kasvikset pois pannulta ja paista maksa- tai tofuviipaleet pannulla voissa 1–2 minuuttia/puoli.
  • Syö maksa tai tofu vihanneshöystön ja majoneesin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!