Kana-paprikavuoka

Annokset

4

annosta
Aktiivinen valmistusaika

20

minutes
Kokonaisvalmistusaika

1

hour 

40

minutes


Helppo kanavuoka syntyy riisistä, kanaleikkeistä ja paprikoista. 

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINESOSAT

  • naisen annos
  • 100 g riisiä

  • 400 g kanan paistileikkeitä tai 400 g tofua

  • 2 dl vettä

  • 2 paprikaa

  • 1 kesäkurpitsa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 kana- tai kasvisliemikuutio

  • 1 tlk (2 dl) ruokakermaa (10 %) esim. Kolme sipulia

  • 1 tl curry-jauhetta

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1/2 tl suolaa

  • tuoretta basilikaa

  • miehen annos
  • 160 g riisiä

  • 600 g kanan paistileikkeitä tai 600 g tofua

  • 2 dl vettä

  • 3 paprikaa

  • 1 kesäkurpitsa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 kana- tai kasvisliemikuutio

  • 2 tlk (4 dl) ruokakermaa (10 %) esim. Kolme sipulia

  • 1 ,5 tl curry-jauhetta

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 ,5 tl paprikajauhetta

  • 1 tl suolaa

  • tuoretta basilikaa

OHJEET

  • Levitä huuhdeltu riisi uunivuokaan (tilavuus noin 2,5 litraa) ja lisää päälle kanafileet tai kuutioitu tofu.
  • Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kanaliemikuutio sekä ruokakerma., sekä mausteet Lisää seos vuokaan.
  • Kuutioi paprikat ja poista siemenet. Kuori ja pieni valkosipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja valkosipuli.
  • Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt.
  • Anna vetäytyä 5–10 minuttia ennen tarjoamista. Koristele tuoreella basilikalla.

2 Responses

    1. Totta! Jotta reseptit pysyisi kautta vuoden monipuolisena, on välillä käytettävä myös sellaisia kasviksia jotka eivät ole juuri silloin sesongissa. Toki voit korvata kesäkurpitsan myös jollain sesongissa olevalla kasviksella. – Mirkka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!