Paprikamunakas

Annokset

2

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Pehmeäksi paahtuneet paprikat ja herkkusienet täyttävät munakkaan herkulliseksi ateriaksi.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 100 g herkkusieniä

  • 0,5 paprika

  • 4 kananmunaa

  • suolaa

  • rouhittua mustapippuria

  • 1/2 tl kuivattua meiramia

  • 50 g ruokakermaa 10% tai turkkilaista jogurttia

  • 10 g öljyä

  • 40 g juustoa tai juustoraastetta

  • silputtua persiljaa tai basilikaa

  • miehen annos
  • 100 g herkkusieniä

  • 1 paprika

  • 6 kananmunaa

  • suolaa

  • rouhittua mustapippuria

  • 1/2 tl kuivattua meiramia

  • 100 g ruokakermaa 10% tai turkkilaista jogurttia

  • 15 g öljyä

  • 60 g juustoa tai juustoraastetta

  • silputtua persiljaa tai basilikaa

ohjeet

  • Puhdista ja viipaloi sienet. Halkaise, huuhtele ja kuutioi paprika. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne haarukalla rikki. Lisää suola, pippuri, meirami ja ruokakerma tai jogurtti.
  • Kuullota öljyssä sieniä ja paprikakuutioita hetki, kunnes ne pehmenevät ja neste haihtuu. Siirrä kasvikset pois pannusta ja lisää tarvittaessa pannuun hieman öljyä. Kaada munakasmassa pannuun ja sekoita puuhaarukalla kevyesti. Paista keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes munakkaan pohja hyytyy, mutta päältä se on pehmeän kermainen.
  • Lisää päälle paistetut herkkusienet, paprikat ja persilja tai basilika. Anna vetäytyä hetki kannen alla. Ripottele päälle juustoa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!