Pataleipä
4
Annosta1
hour30
minutesMaukas leipä valmistuu padassa. Kohotusaineena toimii leivinjauhe. Täyteläisen maun takaa siemenet ja rahka.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 munaa
150 g rahkaa
2 rkl psylliumia
40 g mantelijauhetta
40 g auringonkukansiemeniä
20 g pofiberia
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
- naiset leivän päälliset / annos
5 g voita
50 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) (tai 50 g kasvisleikkelettä (esim. Bon Soya savustettu kasvisleikkele)
tomaattia
- miehen annos
3 munaa
250 g rahkaa
3 rkl psylliumia
60 g mantelijauhetta
60 g auringonkukansiemeniä
30 g pofiberia
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
- miehet leivän päälliset / annos
10 g voita
75 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) (tai 75 g kasvisleikkelettä (esim. Bon Soya savustettu kasvisleikkele)
tomaattia
Ohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja laita uuniin kannellinen pieni kattila tai muu uunin kestävä vuoka.
- Sekoita kulhossa munat, rahka ja psyllium. Anna turvota 5 min. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin.
- Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöreä pallo.
- Laita kattilan pohjalle leivinpaperin pala ja pudota pallo kattilaan. Laita kansi päälle.
- Paista kannen kanssa 50 min, jonka jälkeen ilman kantta 15 min.
- Syö tällä aterialla 1/4 leivästä leivänpäällisten kanssa.