Perinteinen lihakeitto

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

3

hours 

Perinteinen lihakeitto on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyvää arkiruokaa. Keiton päälle lisätään vähän smetanaa pyöristämään makua.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 400 g luutonta naudan etuselkää, lapaa tai ulkopaistia tai keittolihakuutioita tai 400 g tofua

  • 1 l vettä

  • 1 tl suolaa

  • 10 maustepippuria

  • 2 laakerinlehteä

  • 1 iso sipuli

  • 1/2 lanttu

  • 100 g selleriä

  • 100 g palsternakkaa

  • 3 –4 porkkanaa

  • 1 purjo

  • 120 g smetanaa

  • miehen annos
  • 600 g luutonta naudan etuselkää, lapaa tai ulkopaistia tai keittolihakuutioita tai 600 g tofua

  • 1 l 3 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 12 maustepippuria

  • 2 laakerinlehteä

  • 1 iso sipuli

  • 1/2 lanttu

  • 150 g selleriä

  • 150 g palsternakkaa

  • 4 -5 porkkanaa

  • 1 purjo

  • 240 g smetanaa

ohjeet

  • Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  • Kuutioi liha, jos liha ei ole valmiiksi kuutioitu. Tai kuutioi tofu.
  • Valmista keitto isossa kattilassa. Pane keittolihat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kerää vaahtoa pois.
  • Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää kattilaan pippurit, laakerinlehdet ja paloiteltu sipuli. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
  • Pese, kuori ja paloittele sillä aikaa kasvikset. Jos valmistat keiton tofusta aloita keittämällä kuutioidut kasvikset ja lisää tofu lopuksi purjon kanssa.
  • Halkaise ja huuhtele purjo. Siivuta purjo.
  • Lisää kattilaan lantut, sellerit, palsternakat ja porkkanat kiehumaan noin 10 minuutiksi.
  • Lisää sitten purjot. Anna kiehua 15–20 minuuttia. Kiehauta ja tarkista maku.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta ja smetanasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!