Perinteinen lihakeitto
4
annosta3
hoursPerinteinen lihakeitto on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyvää arkiruokaa. Keiton päälle lisätään vähän smetanaa pyöristämään makua.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
400 g luutonta naudan etuselkää, lapaa tai ulkopaistia tai keittolihakuutioita tai 400 g tofua
1 l vettä
1 tl suolaa
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 iso sipuli
1/2 lanttu
100 g selleriä
100 g palsternakkaa
3 –4 porkkanaa
1 purjo
120 g smetanaa
- miehen annos
600 g luutonta naudan etuselkää, lapaa tai ulkopaistia tai keittolihakuutioita tai 600 g tofua
1 l 3 dl vettä
1 tl suolaa
12 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 iso sipuli
1/2 lanttu
150 g selleriä
150 g palsternakkaa
4 -5 porkkanaa
1 purjo
240 g smetanaa
ohjeet
- Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.
- Kuutioi liha, jos liha ei ole valmiiksi kuutioitu. Tai kuutioi tofu.
- Valmista keitto isossa kattilassa. Pane keittolihat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kerää vaahtoa pois.
- Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää kattilaan pippurit, laakerinlehdet ja paloiteltu sipuli. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
- Pese, kuori ja paloittele sillä aikaa kasvikset. Jos valmistat keiton tofusta aloita keittämällä kuutioidut kasvikset ja lisää tofu lopuksi purjon kanssa.
- Halkaise ja huuhtele purjo. Siivuta purjo.
- Lisää kattilaan lantut, sellerit, palsternakat ja porkkanat kiehumaan noin 10 minuutiksi.
- Lisää sitten purjot. Anna kiehua 15–20 minuuttia. Kiehauta ja tarkista maku.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta ja smetanasta.